пʼятниця, 25 листопада 2011 05:45

Прищі на обличчі викликає кліщ

— Недавно в мене на обличчі з'явилося почервоніння, прищі, шкіра на лобі та щоках набрякла.  За порадою подруги пройшла процедуру пілінгу. Але стало ще гірше. Все обличчя вкрилося плямами, а прищики, з якими я боролася, почали вилазити ще активніше. Вирішила, що це алергія. Пішла до алерголога. Лікар розвів руками: "Це не алергія, нічим не можу вам зарадити, ідіть до дерматолога". Дерматолог узяв аналіз шкіри й виявив, що в мене демодекоз, — розповідає киянка Олена Бондаренко, 34 роки.

З такою проблемою стикаються чимало жінок віком від 30 до 40 років. Стан погіршується при вживанні гарячої та гострої їжі, перепадах температури. Більшість із них при появі прищиків на обличчі займаються самолікуванням, наносять гормональні мазі. При цьому отримують  тимчасове поліпшення, а потім все починається з початку.

— Такий стан шкіри, як правило, відповідає хронічному шкірному захворюванню, що називається розацеа. Така недуга може призводити до зміни форми обличчя, носа, що дуже псує життя пацієнтові, — розповідає головний лікар Авторської клініки "Доктор Юдіна", заслужений лікар України Світлана Григорівна Юдіна.

Причинами захворювання можуть бути проблеми з кишково-шлунковим трактом, порушення в ендокринній системі, гінекологічні та нервові розлади. Захворювання може провокувати і підтримувати кліщ демодекс.

— У більшості людей цей кліщ є звичним мешканцем шкіри, який живиться злущеними клітинами. Але коли організм ослаблений, кліщ проникає у глибокі шари шкіри і викликає запалення, — пояснює Світлана Юдіна.

Вибір лікування залежить від клінічної форми недуги, тяжкості, тривалості перебігу, чутливості до препаратів, наявності супутньої патології, віку, статі, психоемоційних особливостей пацієнта. У комплексній терапії необхідно відкоригувати режим харчування: обмежити споживання тваринних жирів, копченостей, алкоголю, гострої, гарячої їжі. Хворі не повинні тривалий час перебувати в приміщенні з високою температурою повітря. У системі очисних та оздоровчих заходів мають бути також препарати, що нормалізують мікрофлору кишечника, очищують печінку.

Захворювання надзвичайно важко піддається лікуванню, але повністю виліковне. Методика, яку пропонує клініка "Доктор Юдіна", є унікальною і забезпечує одужання у 90% випадків.

З питань профілактики та діагностики, лікування шкіри звертайтеся до клініки "Доктор Юдіна" за телефонами: 0(44) 521 41 10, 521 40 10.

Зараз ви читаєте новину «Прищі на обличчі викликає кліщ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі