середа, 09 червня 2021 16:14

Назвали час, коли потрібно засинати

Назвали час, коли потрібно засинати
Втомлений невиспаний організм дуже чутливий до хвороботворних бактерій. Фото: pixabay

Люди, які пізно лягають спати, із часом стикаються зі змінами в організмі.

Недосипання завдає поганих наслідків здоров'ю: депресію, хвороби серця та ожиріння, пише "Обозреватель".

Дослідники виявили, чому так важливо засинати до 23:00. Саме в цей час починається фаза повільного сну й мозок устигає відновлюватися, що добре впливає на всі системи організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярні звички, які погіршують самопочуття і збільшують вагу

Якщо ж не лягати спати до цієї години, то однією з проблем, з якими можна стикнутися, є ожиріння. За браком сну порушується вироблення гормонів, які відповідають за ситість організму. Людина голодна, тому має всі шанси переїдати.

Сон відповідає за активність. Що більше організм устигає відпочити, то активніше й продуктивніше мине наступний день, незалежно від того, що людина робитиме.

Емоційний стан також залежить від сну. Люди, які засинають пізно, частіше перебувають у депресії. Якщо сняться жахи, то варто лягти спати раніше. Коли людина не відпочиває, росте рівень гормону стресу.

Утомлений і невиспаний організм чутливий до хвороботворних бактерій. Засинаючи вчасно, імунітет зміцнюється. Люди, які вкладаються надто пізно, мають більше шансів захворіти на діабет, ніж ті, хто спить достатню кількість годин.

Повноцінний сон сприяє відновленню клітин шкіри. У людей, які мало сплять, переважно тьмяний колір обличчя. Водночас спати забагато також не варто.

Якщо засинати вчасно – покращиться пам'ять. Мозок працюватиме набагато краще, коли відпочиває нормально.

Ризик важкої депресії зменшується на 23% у випадку, якщо людина прокидається на годину раніше від звичного режиму сну. Дослідники провели спеціальний експеримент, щоб виявити це. У 840 тис. добровольців вивчали зв'язок між їхнім сном і депресією.

Зараз ви читаєте новину «Назвали час, коли потрібно засинати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі