вівторок, 08 листопада 2011 13:00

Медики попереджують про епідемію хронічної втоми

Медики попереджують про епідемію хронічної втоми

Медики констатують: повсюдно стрімко поширюється дивна хвороба, діагностована самими людьми, що страждають від неї. Її основний симптом - постійна втома, розповідає The Daily Mail. Тим часом, як показує практика, лише в кожного п'ятого є реальне захворювання, що провокує стомлюваність.

Треба сказати, багато знаменитостей вже заявили, що страждають від постійної втоми. Наприклад, актриса Гвінет Пелтроу і дизайнер Донна Каран намагаються, за їхніми словами, "підвищити лужність крові", щоб справитися з таємничою недугою. Експерти ж пояснюють ситуацію, що склалася так: всі ми страждаємо від "електронного безсоння". Щоб позбутися втоми, необхідно просто вимкнути телефони, ноутбуки та інші пристрої, які не дають нам нормально спати ночами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стреси збільшують шанси народити дівчинку

Однак в Інтернеті з кожним днем ??зростає число форумів, присвячених причинам хронічної втоми. Так, ще дві версії - гіпотеріоз (зниження активності щитовидної залози) і "адреналінова втома", відома також як "синдром XXI століття". Його симптоми, крім втоми, включають проблеми з травленням, сном, нервозність, болю. Відповідно до даної теорії, у всьому винен стрес, що "зношує" наднирники. Тим часом, офіційна медицина таку недугу не знає.

За словами професора ендокринології Оксфордського університету Джона Васса, велика кількість пацієнтів звертаються у приватні клініки, перевіряючи в себе наявність "адреналінової втоми". Ті, в свою чергу, виписують стероїдні препарати, що пригнічують адреналінову систему мозку і людина в підсумку стикається з ушкодженнями печінки, серця, зниженням лібідо, стрибками настрою і необгрунтованою агресивністю.

Зараз ви читаєте новину «Медики попереджують про епідемію хронічної втоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі