четвер, 11 лютого 2021 23:47

Косметолог назвала помилки при догляді за шкірою взимку

Косметолог назвала помилки при догляді за шкірою взимку
Догляд і турбота за шкірою - це гігієна та системна робота. Його не можна забути або пропустити. Фото: pixabay

Часто взимку шкіра пересихає та лущиться.

Саме тому її необхідно більше зволожити і наситити, розповіла косметологиня Ольга Петруніна у Instagram .

За її словами, саме тому дуже часто при зимовому догляді за шкірою роблять помилки. Наприклад, багато хто мастить її дитячим кремом. Не варто так робити всім, тому що шкіра дорослої людини відрізняється від дитячої. У дитини інакше працюють сальні залозки, шкіра тонша. Косметику варто обирати за віком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали основні правила догляду за шкірою перед сном

Коли крему шкірі мало, то вона зневоднена і не хоче застосування масел, щоб зневоднитись ще більше. Тому за нею треба просто правильно доглядати.

Саморобними масками також не варто захоплюватись. Краще нанести хорошу зволожуючу маску зі стабільним складом.

Слід використовувати тонік. Якщо він сушить шкіру, то це означає, що його підібрали не правильно. Також варто кожен засіб косметики та догляду використовувати за його правильним призначенням.

Тим, укого жирна, комбінована і безводнена шкіра до 45 років не потрібен нічний крем.

Також зима - час кислот. Кислоти допомагають тільки у разі їх грамотного застосування. Ніколи не варто забувати про мікробіомі шкіри. Важливо грамотно не тільки відлущувати, але і відновити шкіру.

Догляд і турбота за шкірою - це гігієна та системна робота. Його не можна забути або пропустити.

Для зволоження шкіри можна застосовувати кондиціонери, емульсії, креми, креми-баттери, молочко для тіла. Можна додати маски та обгортання. Шкіра шиї і декольте дуже тонка і ніжна, тому потребує окремого делікатного догляду, наприклад, засобами, що і для обличчя, а можна - спеціальну косметику для цієї зони, що економічніше.

Зараз ви читаєте новину «Косметолог назвала помилки при догляді за шкірою взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі