вівторок, 15 травня 2012 12:11

Через похолодання у магазинах розкуповують туфлі
8

Фото: фото: Анна УСІК

"Після похолодання люди масово пішли у магазини за туфлями, - каже Оксана, продавець одного зі взуттєвих магазинів у столичному торговому центрі "Глобус". - Господар у неділю після обіду зателефонував. Сказав, що зі складу привезуть взуття, яке ми не розпродали весною. У квітні різко потепліло. Якщо торік на Великдень люди розкуповували нові туфлі, то цього року вже брали балетки, сандалі і босоніжки. Багато товару ми повернули на склад, думали розпродати його восени".

Оксана виставляє на полиці бежеві та сірі туфлі з відкритим носком.

"Такі розбирали найкраще, бо вони не парять, виглядають як босоніжки, - пояснює продавець-консультант. - У цьому сезоні модне яскраве взуття світлих тонів. Оптимальна висота каблуків — до 5 сантиметрів. Дівчата з задоволенням розкупляли моделі з кольоровими підборами і платформами. Дуже модними вважають бежеві туфельки на рожевій або салатовій танкетці. Такі були дуже популярні серед випускниць".

Киянка Руслана приміряє рожеві туфлі на платформі з плетеної соломи.

"Платформа сьогодні набуває другого дихання. Вона витіснила каблук з більшості популярних у цьому сезоні моделей. Товстий каблук поступився місцем високій шпильці. Передня частина більшості туфель все рівно лишилась на платформі. Жінки купують ці моделі з задоволенням. У них ніжки дивляться сексуально, і ходити не важко".

"Навпаки у моду вертається товстий каблук, - готова посперечатися з Оксаною дизайнерка Маргарита Соколова. - Взуття на танкетках — дуже популярне серед молоді і старших жінок. Воно зручне, комфортне і виглядає стильніше підборів. Більшість світових дизайнерів тепер дивляться не на форму носка, а на форму танкетки. Її обтягують шкірою, тканиною, соломкою і навіть конопляним полотном".

Набагато рідше купують чорні туфлі.

"Любительки чорного одягу і взуття все частіше віддають перевагу синім, темно-зеленим і коричневим туфлям. Більшість у цьому році не оздоблені ні бантиками, ні ґудзиками, ні паєтками. У моді — лаконічність. Зріс попит на взуття тілесного кольору — ним переповнені колекції Гуччі та Армані".

Зараз ви читаєте новину «Через похолодання у магазинах розкуповують туфлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі