четвер, 13 грудня 2012 16:41

Гелеві нігті слояться від стресів
14

Фото: Фото надані Аліною Дрозд

У киянки Аліни Дрозд погодинно розписані робочі дні з 25 по 31 грудня. Вона робить манікюр у салоні краси і на дому. Каже, на Новий рік більшість нарощують нігті, роблять французький манікюр або покривають золотистим лаком.

"Нарощування нігтів було відоме ще в стародавньому Єгипті і в Китаї три тисячі років тому. Жінки тоді надягали на пальці позолочені наконечники, які імітували довгі нарощені нігті, - розказує Аліна Дрозд. - Пізніше на свої нігтьові пластини жінки стали наклеювати довгі нігті, зрізані в когось іншого. Нарощуванню нігтів, яке маємо сьогодні, треба завдячувати одному стоматологу, який у 80-х роках, поранивши ніготь, заклеїв тріщину акрилом. Тоді й помітив, що ніготь став міцніший, перестав боліти і виглядав дуже симпатично".

За словами манікюрниці, спочатку почали нарощувати нігті акрилом, потім перейшли на гель.

"Акрил вважається найміцнішим матеріалом. Він добре лягає на натуральні нігті, швидко застигає, не викликає алергії. Акрилові нігті – найміцніші. Їх можна відкоректувати, не видаляючи повністю. За потреби вони легко знімаються. Потрібно просто потримати нігті у спеціальному розчині".

Гелеві нігті манікюрниця поділяє на порцелянові й скляні. Застигає гелеве нарощування на нігтях довше і під впливом спеціальної ультрафіолетової лампи.

"Але такі нігті більш крихкі, можу покришитися від перепаду температури і навіть послоїтися після важкого стресу. Нарощувати нігті не рекомендую людям, які проходять курс хіміотерапії, приймають антибіотики, страждають грибковими хворобами нігтів і мають пошкоджену кутикулу".

Процедура нарощування тривати 2 год. Корекцію треба робити кожні 3 тижні.

"Не рекомендую робити нарощення у критичні дні і напередодні них. Тоді жінки найбільш чутливі до болю, може роздратувати підпилювання нігтів чи звичайний манікюр. Не варто відрощувати занадто довгі нігті або вибирати накладні нігті надмірної довжини - зараз це не актуально і не модно, - запевняє майстер манікюру. - Манікюр став більш функціональним і практичним. Модні тенденції підлаштовуються під потреби сучасної жінки, яка не розлучається із клавіатурою комп'ютера".

Технологія нарощування нігтів дозволяє отримати доглянуті нігті, на яких довго тримається лак. Вартість нарощування нігтів у столичних перукарнях і салонах краси від 200 до 600 грн. Корекція – від 120 до 500 грн.

"Зимовий манікюр має свої особливості, - каже Аліна. - Взимку недоречно робити довгі нігті. У них вам не зручно бути одягати рукавиці. Зимовий манікюр диктує моду на короткі форми і насичені кольорами розписи. Коли все навколо чорно-біле, хочеться виділятися. Жінкам, які постійно роблять французький манікюр, я раджу експериментувати з відтінками. Білу смужку часто замінюємо на жовту, помаранчеву і рожеву. Яскраві короткі нігтики взимку виглядають дуже свіжо і романтично".

 

Зараз ви читаєте новину «Гелеві нігті слояться від стресів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі