понеділок, 06 вересня 2021 23:46

Дієтичний, містить клітковину, корисний для жінок - причини, чому треба їсти гарбуз

Дієтичний, містить клітковину, корисний для жінок - причини, чому треба їсти гарбуз
Гарбуз яскравого кольору, тому що містить бета-каротин, який необхідний для здоров'я очей. Фото: pixabay

Починається гарбузовий сезон, тому цей овоч не лише дешевий, але і корисний.

Його вважають одним із найкращим варіантом дієтичного харчування, пише wworld.com.ua

Саме гарбузова дієта сприяє швидкому схудненню. Гарбуз дає відчуття ситості і водночас є найменш калорійним.

Покращується робота кишечника за рахунок високого вмісту клітковини. Вона на 90% складається з води, і в одній порції гарбуза міститься не більше 50 калорій. Гарбуз яскравого кольору, тому що містить бета-каротин, який необхідний для здоров'я очей.

Має рідкісні антиоксиданти, що запобігають утворенню катаракт і сприяють омолодженню організму. Восени гарбуз ще й зміцнить імунітет, бореться з грибковими, бактеріальними, інфекційними та вірусними захворюваннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не забувати про дієти: найкращий спосіб харчування для тих, хто займається спортом

Особливо корисний гарбуз для жіночого здоров'я, за словами дієтологів. Якщо його їсти регулярно, то покращиться стан шкіри, зникнуть недоліки літньої засмаги і навіть буде захист від раку.

Баклажани низькокалорійні, тому легко перетравлюються, їх додають до раціону лікувальних дієт і дієт для схуднення. Містять багато марганцю, тому їх треба їсти жінкам під час клімаксу і при передменструальному синдромі. Забирають дратівливість, плаксивість, перепади настрою. Корисний баклажан вагітним, бо має багато фолієвої кислоти, допомагає впоратися з набряками у період вагітності.



Зараз ви читаєте новину «Дієтичний, містить клітковину, корисний для жінок - причини, чому треба їсти гарбуз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі