вівторок, 04 грудня 2012 12:05

Діана Дорожкіна запатентувала безрозмірну жилетку

Дизайнерка Діана Дорожкіна запатентувала розробку жилетів, які сідають на будь-який розмір. Про це вона розповіла Gazeta.ua.

"Це унікальна, дуже хитра система, - каже Діана. - Я отримала міжнародний патент півроку тому. Мені потрібно було створити універсальну модель, яка сідала б на всі розміри. Це було замовлення з Америки. Протягом року я над ним працювала. Унікальність такої жилетки у тому, що одна й та сама річ налазить на жінку і 50-го, і 44 розміру. При цьому жінка виглядає гарною і стрункою. Там секрет у поясній частині, яка фіксується на талії. Для тих, хто не хоче носити шкіру, є жилети з плащовки і штучного хутра. А ще джинсові, шкіряні й хутряні жилети. В середньому коштують вони від 4 тисяч гривень. Є коротші й довші. Ми на базі одної моделі зробили приблизно 60 модифікацій, є більш і менш закриті. Поки вони продаються в мене в салоні. А в подальшому планую розширювати географію продажу. Намагаюся, щоб речі були більш універсальні і виконували всі функції, яких вимагають дівчата: бути на 20 років молодшими, на 20 сантиметрів вищими і на 10 кілограм худішими.

Автор: Фото: dorozhkina.com
 

Дорожкіна починала як модельєр з пошиття корсетів.

"Вже 5 років я борюся з міфом, що я — дизайнерка корсетів, - зізнається Дорожкіна. - Давно перестала випускати на подіум моделей в корсетах. Роблю зовсім інші колекції. Корсет роблю тільки тоді, коли комусь дуже сильно захочеться. Але в принципі, у мене вже зовсім інша стилістика."

Діана зауважує, що власноруч шиє нечасто. Остання робота, з якою працювала — костюм для переможниці "Євробачення" Анастасії Петрик.

Автор: Фото: dorozhkina.com
 

"Шили його мої кравчині, а намітку робила власноруч. Виклала на манекені, показала майстрам. У мене велетенський обсяг роботи. Для того, щоб працювати над дизайном речей, не потрібно сидіти за машинкою. Для цього є спеціально навчені люди. А я — спеціаліст в галузі дизайну. Також я займаюся дизайном ювелірних прикрас та інтер'єрів. Якби я кожну річ шила власноруч, мій потенціал сильно зменшився б. Я ж не просто дизайнер, я ще творець власного бренду. Для цього треба бути хорошим організатором. А хороший організатор — це не той, хто за всіх все робить. А той, хто гарно вміє організовувати оточуючих."

 

Зараз ви читаєте новину «Діана Дорожкіна запатентувала безрозмірну жилетку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі