понеділок, 12 листопада 2012 12:10

Біоламінування взимку захищатиме волосся від перемерзання
6

Фото: Фото надані Андрієм Якобчуком

Ламінування робить волосся блискучим і дозволяє стилісту підібрати для клієнта найбільш вдалий відтінок кольору. У цьому переконаний стиліст-перукар Андрій Якобчук.

"Процедура ламінування робить волосся  гладеньким. Фактично це запечатування волосся у найтоншу плівку з натуральної целюлози - речовини, яка за своїм складом нагадує сік із стебел кульбаб. Крім того, до складу препарату входить протеїн. Саме він надає волоссю еластичності і блиску, оберігає від механічних пошкоджень і несприятливого впливу навколишнього середовища".

Плівкова оболонка ніби запаює нерівності і пошкоджені ділянки волосся, його поверхня стає гладкою і блискучою. Особливо це актуально для сухого, ослабленого і травмованого волосся з посіченими кінчиками. За рахунок додаткового шару кожна волосина потовщується приблизно на 10 відсотків. Відповідно загальний обсяг волосся теж збільшується. Зачіска стає пишнішою. Тому ця процедура дуже популярна для жінок з тонким волоссям, або виснаженим від завивок і фарбування".

За порадою перукаря, ламінувати волосся корисно після того, як ви пофарбували його.

"Целюлозна плівка запобігатиме вимиванню фарби, якщо волосся було попередньо пофарбоване. Більшість барвників для волосся - недовговічні, тому яскравий колір тьмяніє після кожного миття. Завдяки біоламінуванню відтінок на волоссі тримається значно довше, оскільки спершу змивається біоламінат і лише потім поступово починає змиватися фарба".

Для процедури у перукарнях і салонах краси використовують прозорий та кольоровий біоламінат.

"Налічується понад 20 різноманітних кольорових відтінків біоламінату, - розказує Андрій. - Майстри використовують його для креативного тонування волосся. У палітрі кольорів біоламіната присутні каштанові, шоколадні, золотисті, бежеві, руді і карамельні відтінки. Така різноманітність дозволяє поєднувати в одній процедурі фарбування волосся і відновлювальний догляд".

Біоламінування більшість жінок роблять у холодну пору року. Особливо популярна процедура наприкінці осені та взимку.

"Біоламінування захищатиме волосся від перемерзання взимку. У деяких салонах краси біоламінування поєднують з біоукладкою і завивкою. Завдяки процедурам волоссю надається об'єм і фіксується певна форма, при цьому його життєздатність і природний вигляд зберігаються".

Киянка Валерія Юфімчук робить ламінування вдома щомісяця.

"Раз на місяць після миття голови я наношу на вогке волосся маску з желатину. Купую швидкорозчинний. Столову ложку желатину розводжу з трьома столовими ложками гарячої води і чайною ложкою шампуню. Все це розмішую і наношу на волосся. Голову обмотую плівкою і рушником. Зверху рушник можна трохи прогріти феном. Через 15 хвилин маску змиваю теплою водою. Бальзамів та інших масок після цієї не наношу. Частіше ніж раз на місяць процедуру робити не раджу", - каже Валерія.

 

Зараз ви читаєте новину «Біоламінування взимку захищатиме волосся від перемерзання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі