четвер, 27 березня 2008 16:32

Чим небезпечна фарба для волосся

Перукарі більше ризикують захворіти раком, оскільки на роботі стикаються з фарбою для волосся. Причому, як стверджують експерти з різних країн світу, цей ризик може розповсюджуватися і на їх клієнтів, які фарбують волосся.

Згідно докладу комісії Міжнародного агентства з дослідження раку (IARC), штаб-квартира якої знаходиться в Ліоні (Франція), "чоловіки, які працюють перукарями, піддаються невеликому, але постійному ризику захворіти раком сечового міхура".

Автори другої доповіді про наслідки використання фарб для волосся в побуті виявили декілька досліджень, що вказують на можливі зв"язки цього з раком сечового міхура, а також лімфомою і лейкемією.

Проте комісія зробила висновок, що доказів недостатньо, і вирішила, що використання фарб для волосся в побуті не "можна розцінювати як канцерогенний чинник, що впливає на людину".

Комісія складалася з 17 учених, які засідали в лютому, щоб розглянути новітні дані і скоректувати рекомендації, востаннє опубліковані агентством в 1993 році.

Сучасні фарби для волосся діляться на декілька категорій: стійкі, напівстійкі та тимчасові. Стійкі фарби для волосся складають 80% на ринку; вони складаються з безбарвних "речовин-посередників" і речовин, що у присутності перекису водню вступають в хімічну реакцію і перетворюються на фарбу, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечна фарба для волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі