субота, 05 грудня 2020 23:46

Білі плями на нігтях: як боротись і чи є небезпека

Білі плями на нігтях: як боротись і чи є небезпека
Появі білих плям можуть сприяти і різні травми пальців, забої. Фото: pixabay

Білі плями на нігтях — це дещо інше, як розшарування нігтьової пластини.

У самій структурі нігтя утворюються мікроскопічні частинки повітря, що і надає окремим ділянкам білий колір, пише видання "Мама".

Причини появи білих плям можуть бути різними. Найчастіше це неправильне харчування, відсутність необхідних вітамінів і інших речовин. Таким чином організм намагається повідомити, що з ним не все гаразд, і треба міняти звичний раціон. Іншою причиною може бути грибкова інфекція. В цьому випадку необхідна консультація дерматолога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порадили способи догляду за шиєю, руками і декольте

Появі білих плям можуть сприяти і різні травми пальців, забої. Іноді під час недбало проведеної манікюрної процедури трапляється сильно придавити кутикулу, і тоді можливо зміна пігментації і поява білого плями. Таке пляма зійде разом з нігтем по мірі відростання останнього.

Ще одна причина виникнення таких слідів — дитячий і перехідний вік. У дітей і підлітків білі плями зустрічаються набагато частіше, ніж у дорослих людей. Це пояснюється тим, що в цьому віці в організмі відбуваються бурхливі фізіологічні процеси і нестача яких-небудь мікроелементів та поживних речовин зустрічається повсюдно. Коли пора юності залишається позаду і гормональний фон стабілізується, білі плями найчастіше зникають самі собою.

Щоб усунути білі плями, поліпшити стан нігтів допоможуть регулярні гарячі ванни, в які додано ефірні масла. Це поліпшить циркуляцію крові і нігті отримають приплив кисню. Ефективним методом є прийом вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, потрібно звернути увагу на харчування: прибрати шкідливі хімічні продукти і звільнити місце для круп, фруктів, овочів і натуральних соків. І треба по можливості оберігати себе від стресів. Тоді ніякі білі плями не зможуть зіпсувати красу доглянутих жіночих нігтів.

Кілька сезонів поспіль в тренді нюдове покриття нігтів, яке виглядає природно. До нюдових відтінків гель-лаку можна віднести бежевий, молочний, рожевий і кавовий, пише "Уніан".Нюдовий колір не зливається зі шкірою, він відтіняє її. Таке покриття буде актуально в будь-яку пори року і на будь-якому заході. Ще один його плюс в тому, що при відростанні вільного краю, не буде різкого переходу.

Зараз ви читаєте новину «Білі плями на нігтях: як боротись і чи є небезпека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі