неділя, 20 вересня 2020 23:46

Порадили способи догляду за шиєю, руками і декольте

Порадили способи догляду за шиєю, руками і декольте
Через сонячне випромінювання і відсутність належного догляду шкіра в цих зонах починає покриватися дрібними зморшками, стає сухою через пігментацію. Фото: pixabay

Догляд за шкірою обличчя – це обов'язкова б'юті-рутина більшості жінок.

Шкіра в частині декольте, шиї і на руках починає в'янути раніше, бо тут майже відсутні сальні залози, які забезпечують природний захист від ультрафіолету, пише Trserial.

Через сонячне випромінювання і відсутність належного догляду шкіра в цих зонах починає покриватися дрібними зморшками, стає сухою через пігментацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порадили, як запобігти зморшкам на шиї

Якщо ви не хочете, щоб в області декольте, на шиї і на руках шкіра зморщилася і стала в'ялою, то неодмінно візьміть до уваги наступні рекомендації:

- Як і на обличчі, шкіра на шиї, руках і в області декольте вимагає дбайливого догляду. Не забувайте про її щоденне очищення, неодмінно користуйтеся тоніком, м'якими пілінгами, а також зволожуючими кремами, поживними масками і сироватками.

- Косметологи рекомендують цілий рік користуватися сонцезахисними кремами, змінюючи фактор захисту від сезону до сезону. Влітку у засобу повинен бути найвищий показник SPF – не менше 30, а для чутливої ​​шкіри – мінімум 50; взимку підійдуть більш легкі склади з SPF від 5 до 15.

- Для збереження молодості шкіри в області декольте дуже важливо правильно підбирати нижню білизну. Незручний або куплений не за розміром бюстгальтер провокує утворення нових шкірних заломів, тому зморшок може стати більше, і вони будуть помітніші.

- Одне з ефективних правил для жінок, які не хочуть "постаріти" завчасно, – це стабільно зберегти вагу. Будь-які коливання маси тіла провокують розвиток не тільки розтяжок, але і провисання шкіри, в тому числі, вона стає в'ялою і в зоні декольте.

- Неодмінно виділяйте час на відвідування косметолога. Тільки фахівець з досвідом і високою кваліфікацією здатний підібрати ефективні програми для домашнього догляду за цією областю, а також рекомендувати професійні процедури для профілактики зморшок. Пілінги, біоревіталізація, ін'єкції мезококтейль, апаратні процедури – серед існуючих методів професійного догляду неодмінно знайдеться той, що підійде в конкретно вашому випадку.

Гарного результату можна досягти, якщо регулярно практикувати масаж області декольте і шиї. Шкіра в цих зонах прекрасно реагує на масажні руху. Тому неодмінно в процесі нанесення крему використовуйте погладжування, пощипування, легкі розтирання, щоб реанімувати фібробласти, активувати їх функції і поліпшити живлення тканин.

Оніхофагія - так по-науковому називають звичку кусати нігті. В деяких випадках звичка кусати нігті може нашкодити не тільки красі рук, а й здоров'ю. Тяга до кусання нігтів починається в дитинстві, збільшується в підлітковому віці через труднощі перехідного віку. І зазвичай зменшується з віком, проте не всі люди "переростають" цю звичку. Вони продовжують гризти нігти і в дорослому віці. Про оніхофагію детальніше розповіла педіаторка Марія Шпит.

Зараз ви читаєте новину «Порадили способи догляду за шиєю, руками і декольте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі