середа, 30 червня 2021 13:08

Які процедури зроблять волосся блискучим

Які процедури зроблять волосся блискучим
Експертка радить глибоке відновлення волосся за допомогою ультразвуку. Фото: pixabay

Якщо волосся блищить, то це свідчить, що воно здорове.

Як повернути блиск розповіла трихологиня Лариса Пономаренко в Instagram.

За її словами, сяйво волосинам надає їхній зовнішній шар, тобто кутикула. Вона складається з декількох шарів лусочок, які щільно прилягають одна до одної. Вони добре відбивають світло і створюють видимість рівної поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що найбільше шкодить волоссю влітку

Якщо кутикула пошкоджена через фарбування, хімічні завивки, використання гарячих фенів, плойок і прасок, то волосся плутається, його складно розчесати. Має сухий і тьмяний вигляд, тому через підняті лусочки втрачає вологу.

Щоб такої ситуації не траплялося, треба зволожувати волосся. Інакше воно буде сухим і ламким.

Вологу також важливо втримати. Для цього кутикула має бути закритою та згладженою. Експертка радить глибоке відновлення волосся за допомогою ультразвуку.

Від агресивних барвників та інших агентів лусочки кутикули можуть відшаровуватися, утворюючи порожнечі, й оголювати кортекс, внутрішній шар волосини, у якому втримується вода. Ці порожнечі треба заповнити професійними процедурами холодного кератинового відновлення волосся й масками для домашнього догляду з кератином.

Правильне харчування добирають з урахуванням особливостей організму. Але волосся може погано відреагувати на відмову від деяких продуктів. Наприклад, не варто повністю відмовлятися від яловичини. Червоне м'ясо є джерелом заліза, а біле - білка. Якщо одного чи іншого бракує, волосся може випадати. За дефіциту заліза рекомендують саме червоне м'ясо, краще варене, запечене чи тушковане. Ковбаси або копчені вироби їсти не радять.

Зараз ви читаєте новину «Які процедури зроблять волосся блискучим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі