пʼятниця, 25 червня 2021 23:46

Якщо відмовитись від деяких продуктів,то це нашкодить волоссю

Якщо відмовитись від деяких продуктів,то це нашкодить волоссю
При дефіциті заліза рекомендують саме червоне м'ясо. Фото: pixabay

Правильне харчування підбирають так, щоб врахувати всі особливості організму.

Але волосся може негативно відреагувати на відмову від деяких продуктів, розповіла трихологиня Лариса Пономаренко в Instagram.

Наприклад, не варто повністю відмовлятись від яловичини. Червоне м'ясо є джерелом заліза, а біле - джерелом білка. Якщо одного, чи іншого не вистачає, то волосся може випадати. При дефіциті заліза рекомендують саме червоне м'ясо, краще варене, запечене, чи тушковане. Ковбаси чи копчені вироби їсти не радять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людина різко може посивіти через стрес - вчені

Вода також важлива. Якщо не дотримуватись питного режиму, то шкіра і волосся зневодняться. Є спеціальна формула, як обчислити свою ідеальну масу тіла по Девайну і розрахувати обсяг води, який потрібно випити протягом доби.

Морепродукти - це джерела білка, а також йоду, необхідного для щитовидної залози, що має потужний вплив на волосся. Їх не можна їсти, лише якщо є відповідні протипоказаня через хворобу.

Трихологиня розповіла, що для гарного та міцного волосся у раціон варто додати салати із зелені, молочні та кисломолочні продукти, рослинні олії.

Гребінець має бути якісним, щоб не нашкодити волоссю. Гребінці виготовляють із різних матеріалів. Наприклад, металеві зараз не використовують, тому що вони висушують волосся, електризують його.

Зараз ви читаєте новину «Якщо відмовитись від деяких продуктів,то це нашкодить волоссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі