середа, 19 травня 2021 23:46

Як тримати в нормі тандем мозку і тіла

Як тримати в нормі тандем мозку і тіла
Однією із засад уповільнення старіння є збільшення рухливості. Фото: pixabay

Мозок людини, як і фігура, з віком потребує більшої уваги.

Аби процес старіння не був дуже швидким, варто дотримуватись певних принципів, пише medikforum.

Дослідники зі Швеції визначили кілька способів підтримувати молодість, які позитивно позначається не лише на зовнішньому вигляді, а й на мозковій діяльності. Поради будуть корисними для кожного і в будь-якому віці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Планка зміцнює прес - як робити її правильно

Однією із засад уповільнення старіння є збільшення рухливості. Фізичні навантаження, прогулянки та активне дозвілля дозволяє зменшити ризики розвитку деменції та появи запальних процесів.

Якісно спати - це те, за чим також варто слідкувати. Здоровий сон має тримати мінімум сім годин у нічний час. Це дозволяє не лише відновитись тілу, а й набратись енергії для нових пригод.

Слід більше уваги приділяти й харчуванню. Медики радять підтримувати мікрофлору кишківника, стежити за продуктами у раціоні. 90% гормону серотоніну, який дуже важливий для психічного здоров'я, виробляється саме у цьому органі, а решту генерує мозок.

Харчування багато важить для фігури, здорового й красивого вигляду. Дієтологи виділили продукти, від яких варто відмовитися, щоб не зруйнувати тіло. Одним із таких страв є пластівці на сніданок, які багато хто вважає хорошим варіантом. Дієтологиня Алісія Галвін вважає, що в більшості таких продуктів є цукор, штучні підсолоджувачі й барвники.

Зараз ви читаєте новину «Як тримати в нормі тандем мозку і тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі