вівторок, 18 травня 2021 18:00

Продукти, які призводять до руйнації тіла

Продукти, які призводять до руйнації тіла
М'ясо на грилі, яке всі так люблять у сезон шашликів, також не є корисним. Фото: pixabay

Харчування багато важить для фігури, здорового й красивого вигляду.

Дієтологи виділили продукти, від яких варто відмовитися, щоб не зруйнувати тіло, пише UkrHealth.

Одним із таких страв є пластівці на сніданок, які багато хто вважає хорошим варіантом. Дієтологиня Алісія Галвін вважає, що в більшості таких продуктів є цукор, штучні підсолоджувачі й барвники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ягоду, котра сповільнює старіння

"Звичайна порція може містити до 12 грамів цукру, що становить приблизно одну столову ложку цукрового піску. А як щодо білка й клітковини? Загалом приблизно два грами кожного залежно від виробника", – каже вона.

Обираючи пластівці на сніданок, варто спочатку прочитати склад. Уміст цукру має бути мінімальним, а клітковини й білка - достатнім.

Фруктовий сік, смузі в пляшках або навіть підсолоджений чай з льодом можуть шкодити так само як і газовані напої. Фахівці стверджують, що є зв'язок між вживанням солодких напоїв і ризиком серцево-судинних захворювань, що підвищує імовірність серцевого нападу та інсульту.

М'ясо на грилі, яке всі так люблять у сезон шашликів, також не є корисним. Приготована за високих температур страва може бути джерелом поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАУ) і гетероциклічних амінів (ГКА), які вважаються потенційними канцерогенами. Дієтологиня Голлі Кламер радить зменшити шкоду від цього продукту, обираючи пісніше м'ясо, яке потребує меншого часу приготування.

"Перш ніж викладати м'ясо на гриль, ретельно його замаринуйте. Маринад відіграє роль додаткового захисного шару, а також скоротить час приготування", – розповідає вона.

Учені виявили ідеальний продукт для перекусу, який покращує настрій, втамовує голод і продовжує життя. Люди, які їдять чорний шоколад, мають завдяки йому покращене здоров'я та довголіття.

Зараз ви читаєте новину «Продукти, які призводять до руйнації тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі