пʼятниця, 14 грудня 2012 15:22

Як правильно вибрати абонемент у спортзал

Як правильно вибрати абонемент у спортзал
Фото: mrblack.org.ua

Один зі столичних фітнес-центрів продає річні абонементи на 2013 рік з 50-відсотковою знижкою. Їх рекомендують купувати на подарунки: до Дня Святого Миколая, Нового року і Різдва. Ціни від 1999 грн.

Фітнес-тренери не радять одразу купувати річні абонементи. Для початку варто відвідати фітнес-центр, подивитися, чи підходять вам запропоновані ними тренажери та співпраця з тренерами-інструкторами.

"Дарувати річні абонементи у фітнес-центри - не розумно, - каже один з київських тренерів-інструкторів Олександр Матюхін. – Цим ви можете образити свою дівчину, дружину, сестру чи маму. Жінка може подумати, що ви натякаєте їй на зайву вагу на стегнах чи талії, що ви не в захваті від її живота. Силою у фітнес-центр нікого заганяти не варто. Людині може там не сподобатись. А річні абонементи, як правило, іменні. Їх не можна повернути, обміняти чи подарувати. Краще покласти під ялинку подарунковий сертифікат на косметику чи одяг. Спортзал, басейні і фітнес-центр людина повинна вибирати для себе сама, як і стоматолога чи гінеколога".

Матюхін радить обирати клуби, які мають програми персонального навантаження, де пропонують безкоштовне ознайомлювальне заняття і діагностику.

"Під час пробного заняття вам визначать співвідношення жирової і м'язової маси, навчать працювати на тренажерах, порадять корисний комплекс вправ. Не поспішайте купувати абонемент в клуб з дуже складними і навороченими тренажерами. Початківцям, аби скоригувати свою фігуру, достатньо і простих тренажерів. Головне, правильно підібрати вправи. У хорошому клубі не прагнуть продати побільше персональних тренувань, а навчать самоконтролю і вмінню коригувати рівень навантаження".

За словами тренера, початківцям краще почати із місячних абонементів. Якщо ж вам все-таки подарували річний абонемент, то варто ознайомитися з його умовами.

"Ціна карти залежить від часу перебування в спортклубі. Найдорожчі - безлімітні: коли хочеш, приходиш, займаєшся скільки хочеш. Чим вище вартість абонемента, тим більше додаткових послуг. Сюди входять і безкоштовна парковка, і миття авто, і діагностика, і відвідування сауни чи басейну. У дешеві абонементи часто не включають відвідини солярію, процедури краси, групові заняття, масажі. Якщо захочете позайматися на біговій доріжці або на кардіотренажере під керівництвом тренера, теж доведеться доплатити", - запевнив Матюхін.

Економно купувати карти з обмеженням за часом. Так, похід в спортклуб у вихідні, ранкові або вечірні години коштує по-різному. Найдешевші - ранкові години. Тоді ж у спортзалах найменше відвідувачів. Не доведеться довго стояти у черзі до роздягальні чи душу.

"У багатьох спортивних клубах діє послуга "Замороження абонемента". Якщо людина їде у відпустку або відрядження, або через хворобу не може відвідувати фітнес-центр, то дія картки призупиняється, а її термін буде продовжений за згоди господаря через визначений час. Ліміт на пропущені дні коливається від 7 до 90 днів. У кожному тренажерному залі цей термін визначається по-різному", - каже тренер.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно вибрати абонемент у спортзал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі