понеділок, 10 грудня 2012 05:15

Спортзал відвідують безкоштовно

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Олександр Христюк: ”Теперішній спортзал зробили в колишній майстерні. Виграли на нього грант по енергоефективності”
Олександр Христюк: ”Теперішній спортзал зробили в колишній майстерні. Виграли на нього грант по енергоефективності”

— У нашому селі спортом займаються постійно. Маємо свого спортінструктора, на нього в бюджеті закладаємо мінімальну заробітну плату. Він займається футболом, волейболом і тенісом. Організовує команди, визначає дні тренування, — говорить 49-річний Олександр Христюк, голова Северинівської сільради. — Маєм тренера з греко-римської боротьби. Обидва наші, сільські. Тепер вибиваємо посаду тренера по волейболу.

Хто ходить у спортзал?

— Більшість чоловіків. У нас є своя команда дорослих по футболу і волейболу. Грають в основному ті, хто починали зі школи. Всі заняття безкоштовні. Можна займатися на тренажерах чи пограти в теніс. Люди лише купують спортивну форму. Двічі спортивні костюми дарували. Раз від райради, а другий раз — за перемогу в конкурсі.

Спортивне життя у вашому селі розвивається завдяки грантам. Як вдається щороку їх вигравати?

— Стараємося зацікавити організаторів. Теперішній спортзал зробили в колишній майстерні. Виграли на нього грант по енергоефективності. Там установили вітряк, що забезпечує освітлення тренажерного залу. Також стоять піролізний котел та вакуумний сонячний колектор. Ремонтували своїми силами. Багато помогли звичайні люди із села. Постійно шукаєм спонсорів: один привіз нам стільці зі стадіону "Динамо". Їх просто викидали, коли там робили ремонт. Другий передав на дитячий майданчик гойдалки і гірки. Залучаємо підприємців. Вони розігрують призи на свята, а люди, що йдуть подивитися — купують квиточки по 10 гривень. Продали 100 білетів — маємо тисячу гривень, якраз музику покрили.

З людей гроші також збираєте на розвиток спорту?

— Стараюся так спланувати бюджет села, щоб частина залишалася. З людей збирали лише на проведення газу і водогін років 10 назад. Є свої підприємства, від яких у сільський бюджет отримуємо певну суму. Є у нас санаторій, там 70 працюючих, мають непогані зарплати. Є кірпічний завод, де більше 100 працюючих. Ще одну частину бюджету маємо від підприємців. Цього року на розвиток зібрали 56 тисяч. Тепер можемо будь-який проект запланувати.

Що плануєте зробити найближчим часом?

— За перемогу нашої футбольної команди райрада обіцяла 50 тисяч гривень. Ми докладемо свої та замахнемося на площадку зі штучним покриттям. Малий стадіон, навєрно, вийде. Зробимо біля великого. І всі тренування можна буде там проводити.

Зараз ви читаєте новину «Спортзал відвідують безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі