понеділок, 24 травня 2021 15:00

Як позначиться на фігурі пауза в тренуваннях

Як позначиться на фігурі пауза в тренуваннях
Впродовж 48 годин після зупинки фізичних навантажень людина починає втрачати серцево-судинну підготовку і силу. Фото: pixabay

Ходити у спортзал в ритмі сучасного життя людина не завжди може встигнути.

Але невелика перерва в налагодженому процесі тренувань може негативно позначитися на фігурі, пише The Covnersation.

Час, потрібний для того, щоб прийти у форму, змінюється залежно від величезної кількості різних факторів, починаючи від віку і закінчуючи навколишнім середовищем. Якщо зробити перерву в тренуваннях, то на втрату форми також впливатиме те, чим людина займалась до них. Стан може погіршитись, якщо їсти погану їжу чи курити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убиває дієту й додає кілограмів: який продукт небезпечно їсти

Упродовж 48 год. після зупинки фізичних навантажень людина починає втрачати серцево-судинну підготовку й силу. Але відчувати це можна приблизно на другий-третій тиждень паузи. Наприклад, при кардіотренуваннях людина за перші чотири тижні втратить близько 10% свого рівня максимального споживання кисню. Далі рівень кардіореспіраторної підготовки також падатиме, хоча й не такими темпами. До передтренувального рівня звичайна людина "дійде" за вісім тижнів.

Від силових тренувань ефект триває трохи довше. Щоб сильно зменшити вагу, яку спортсмен зможе підняти, має пройти 12 тижнів без тренувань. Частина сили при цьому збережеться, навіть якщо повністю припинити займатися, а розмір м'язових волокон може зовсім не змінитися.

За словами дослідників, темпи втрати форми приблизно однакові для всіх людей – і навіть вік не відіграє тут визначальну роль. Однак що краще тренуватися до паузи, то повільніше втрачатиметься підготовка під час перерви.

Мозок людини, як і фігура, з віком потребує більшої уваги. Щоб процес старіння не був швидкий, варто дотримуватись певних принципів. Дослідники зі Швеції визначили кілька способів підтримки молодості, які позитивно позначаються не лише на зовнішньому вигляді, а й на мозковій діяльності. Поради будуть корисні для кожного і в будь-якому віці.

Зараз ви читаєте новину «Як позначиться на фігурі пауза в тренуваннях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі