вівторок, 30 липня 2024 14:13

Volkswagen об'єднується з головним конкурентом Tesla

Volkswagen об'єднується з головним конкурентом Tesla
Rivian і Volkswagen оголосили про створення спільного підприємства. Фото: pixabay.com

Автокомпанії Volkswagen і Rivian оголосили про створення спільного підприємства. Нещодавно вони отримали зелене світло на злиття від німецького регулятора Bundeskartellamt.

Про схвалення планів автовиробників заявило Федеральне управління картелів Німеччини. Проєкт злиття суттєво не перешкоджатиме ефективній конкуренції. Водночас у США Rivian є прямим конкурентом Tesla.

"Bundeskartellamt схвалив контрольоване створення спільного підприємства між Volkswagen і американським виробником електромобілів Rivian, а також придбання VW міноритарного пакета акцій Rivian Automotive Inc. VW і Rivian матимуть частку по 50 відсотків у спільному підприємстві. Воно має на меті розробку наступного покоління так званої E/E архітектури для електромобілів", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зріс попит на пікапи - рейтинг найпопулярніших моделей

Volkswagen планує виділити Rivian $3 млрд і витратити ще $2 млрд, щоб запустити спільне підприємство. Німецький автовиробник встановив віхи продуктивності для Rivian, від яких залежить виділення коштів.

Обидві компанії вбачають величезні переваги спільного підприємства. Компанія Rivian потребує грошей і тимчасово скоротила автовиробництво, тоді як Volkswagen необхідна допомога американських фахівців для розробки програмного забезпечення. Саме ці проблеми призвели до затримки випуску електромобілів компанії.

Перший автомобіль Volkswagen, побудований на програмній архітектурі Rivian, імовірно, не з'явиться раніше 2029-го.

У Сполучених Штатах Америки компанія Hyundai Motor America відкликає майже 67 тис. авто через проблеми з програмним забезпеченням і паливним насосом. Про це нещодавно заявила пресслужба Національної адміністрації управління безпеки дорожнього руху США.

Зараз ви читаєте новину «Volkswagen об'єднується з головним конкурентом Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі