неділя, 18 листопада 2018 17:51

Власники електромобілів влаштували протест за продовження податкових канікул
5

У Дніпрі власники електрокарів вийшли на мітинг
Фото: www.056.ua
У Дніпрі власники електрокарів вийшли на мітинг
У Дніпрі власники електрокарів вийшли на мітинг
У Дніпрі власники електрокарів вийшли на мітинг
У Дніпрі власники електрокарів вийшли на мітинг

У Дніпрі власники електрокарів вийшли на пікет. В акції взяло участь 2-3 десятки машин.

Акція пов'язана з тим, що півтора місяця залишилося до закінчення тимчасової норми про звільнення від податку на додану вартість та акцизним податком ввезення транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

У Верховній Раді не продовжили дію пільгового оподаткування і розмитнення електромобілів. Відхилили ряд поправок до законопроектів 8487 і 8488 тиждень тому.

"Це наша екологія, наша економіка. У нашої держави немає своєї нафти, всі нафтопродукти ми отримуємо за кордоном, а це живі гроші, які дуже б стали в нагоді в країні. Плюс, у нас же найпотужніша своя енергетика. Кожен літр - відхід грошей з економіки країни", - розповів один з організаторів акції, голова відділення українського автоклубу "ЕЛЕКТРО-автосе" Олексій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ford заявив про випуск дешевого електромобіля

На мітингу були всі популярні в Україні моделі електромобілів Nissan Leaf, Mercedes, Volkswagen, Fiat та українські "Славути", перероблені на електротягу. Найбільше було Nissan Leaf.

Учасники акції закликають ВРУ і Кабмін України продовжити дію тимчасової норми про звільнення від оподаткування транспортування електромобілів до 2020 року і підтримати поправки до законопроекту 9260 про транспортні засоби, оснащені електричними двигунами.

На Волині ВАЗ переобладнали у електромобіль. ВАЗ-2109 зареєстрували у Волинському Регіональному Сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ України.

Зараз ви читаєте новину «Власники електромобілів влаштували протест за продовження податкових канікул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі