четвер, 18 квітня 2019 18:24

Юрист пояснив, чому штраф за неувімкнені фари незаконний

Юрист пояснив, чому штраф за неувімкнені фари незаконний
Юрист пояснив, чому штраф за неувімкнені фари незаконний Фото: Погляд

З 1 жовтня до 1 травня водії повинні вмикати ближнє світло фар поза населеними пунктами.

За правилами дорожнього руху, невиконання цього закону є порушенням вимог. Тому поліцейські мають право зупини будь-який автомобіль, що їде без світла. Проте це є лише підставою для зупинки. Виписувати штраф патрульні не мають права, повідомляє юридична компанія "Дорожній Адвокат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає власників євроблях: думка експерта

"Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами лише під час початку руху чи зміні його напрямку", - говорять у компанії.

Тому, рух без увімкнених фар буде порушенням. Однак відповідальність за нього настає згідно зі статтею 125 Кодексу, як за "інші порушення правил дорожнього руху". Тому водій матиме лише попередження.

Вимога вмикати ближнє світло фар потрібна для підвищення безпеки руху автомобілів на темних ділянках дорозі. Габаритні вогні збільшують видимість автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.

Зараз ви читаєте новину «Юрист пояснив, чому штраф за неувімкнені фари незаконний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі