четвер, 07 серпня 2014 16:40

Українські автомобілісти платитимуть новий податок

Українські автомобілісти платитимуть новий податок
Фото:trubyna.org.ua

На засіданні уряду під час презентації закону про економічне зростання Кабмін запропонував ввести новий податок для автомобілістів України.

Зокрема ініціативу озвучив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Він зазначив, що акцизний збір, крім самого податку, будуть входити додаткові платежі, які прив'язані до нього, наприклад, збір за першу реєстрацію авто.

"Тобто в рамках нового акцизного збору ми вводимо класичний податок на розкіш, ми переводимо туди реєстрації першого транспортного засобу, ми переводимо туди екологічний податок з пального і переводимо туди збір за цільову надбавку за тарифом за електроенергію", - пояснив прем'єр, передає "Слово и Дело".

Втім, для автомобілістів така перспектива особливо нічого доброго не несе, і навіть ускладнить життя в майбутньому. Принаймні так вважає генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Держава просто хоче, щоб таким чином його кредитували. Як імпортери, так і звичайні люди. Зараз покупець повинен відразу оплачувати ПДВ, акцизний збір, мито та інше, а ось першу реєстрацію можна було відкласти на час, що полегшує життя клієнта. Однак тепер, і по цьому пункту покупці змушені будуть платити негайно. Чому б його просто не скасувати?", - зазначив пан Назаренко.

У той же час, ВААІД звернулася до ВР України, Президента України, Прем'єр-міністра України з проханням звільнити від ввізного мита, акцизного збору, ПДВ, спецмита, збору за першу реєстрацію хоча б ті автомобілі, які будуть ввозиться для цільового використання ВСУ в зоні АТО, придбані через КМУ за бюджетні кошти або кошти волонтерських (благодійних) організацій під жорстким контролем КМУ, ВРУ та правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «Українські автомобілісти платитимуть новий податок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі