вівторок, 05 листопада 2013 14:06

У Лондоні пройшов наймасовіший пробіг раритетних автомобілів
19

 

В цьому році в Лондонському пробігу взяли участь близько 500 раритетних автомобілів.

Вперше такий пробіг було організовано у 1896 році. Відтоді пробіг проводили майже щороку (за винятком часів Другої світової війни) у першу неділю листопада, він є найбільш масовим автопробігом серед ретро-автомобілів у світі.

В даний час у ньому можуть взяти участь автомобілі, створені не пізніше 1905 року. Організатори зазначають, що пробіг не є змаганням, і встановили граничну швидкість для учасників до 20 миль на годину (32 кілометри на годину).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мотори, дівчата і ретрокари - оригінальні татуювання на автотематику

Пробіг починається рано вранці у лондонському Гайд-парку, який спеціально з цієї нагоди відкривається для проїзду автомобілів. Перший учасник стартує о 07.00 ранку і, якщо йому вдається уникнути поломок, через три з половиною години перетинає фінішну лінію у Брайтоні.

Далеко не всі "ветерани" долають маршрут завдовжки у 85 кілометрів - частина залишається нерухомими на старті, частина залишається на узбіччі шосе по всій протяжності маршруту. Наприклад, минулого року з 450 автівок до фінішу доїхали 390, цього року "втрати" співвідносні, проте точні цифри організатори поки не назвали.

Цього року автомобілістам сприяла погода, але не осіння температура повітря змусила водіїв і пасажирів одягнути зимові речі - автомобілі тих років були здебільшого відкритими і не обладналися опалювачами.

 

"Автомобілі, які беруть участь у перегонах, складено понад 117 років тому. Це робить сьогоднішній захід унікальним. Ви можете перевірити рік випуску кожної з машин - якщо на ній не буде відповідної таблички, то її власники із задоволенням поділяться історією", - розповів представник Королівського автомобільного клубу Джонатан Джилл.

У пробігу брали участь й іноземні гості, зокрема, свої автомобілі привезли зі США, Ірландії, Нідерландів, Швейцарії, Канади, Німеччини, ПАР, Австралії й Аргентини. Одними з найстаріших учасників пробігу були Panhard et Levassor 1895 року випуску та автомобіль на паровій тязі Salvesen 1896 року.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні пройшов наймасовіший пробіг раритетних автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі