середа, 18 серпня 2010 05:30

"Запорожець" без даху і дверцят продали за 20 тисяч гривень

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Співак Олег Скрипка на аукціоні у столичному Гідропарку продав ”запорожець” 1966 року випуску. Вторговані гроші передадуть до Дитячого історичного табору імені Чикаленка у селищі Кононівка на Черкащині
Співак Олег Скрипка на аукціоні у столичному Гідропарку продав ”запорожець” 1966 року випуску. Вторговані гроші передадуть до Дитячого історичного табору імені Чикаленка у селищі Кононівка на Черкащині

12 серпня в клубі "Ольмека Плейдж" у столичному Гідропарку співак 46-річний Олег Скрипка влаштував аукціон — продавав "запорожець" 1966 року випуску. Автівку знімали в новому кліпі гурту "ВВ" — "Відпустка".

— Сало, сільські хатинки, народні пісні й "запорожець" — це наша українська гордість, — каже артист за годину до торгів. — Кожен українець відчуває ностальгію за цим автомобілем. Сподіваюся, після аукціону комусь прийде думка відродити випуск "запорожців". На цьому "горбатому" об"їхав усе Київське море. Звір, а не машина.

"Запорожець" стоїть на пляжі. Він жовто-блакитного кольору, без даху та дверцят.

— Машина була в ідеальному стані, — розповідає Барон Оберхаузен (справжнє ім"я Олександр Мозговий. — "ГПУ"). Він директор запорізької фірми "Хот-род Фекторі", де робили авторський тюнінг легковика. —  Пройшов лише 50 тисяч кілометрів, зберігався в гаражі. Болгаркою розрізали його за системою "Чип-фішмен". Занизили борти, щоб легко можна було через них залазити всередину. Переднього крісла немає, там можна стояти. На цій машині можна приймати паради. Сидіння оббиті тканиною із китайськими ієрогліфами. Вони означають "щастя", "любов", "багатство" та "здоров"я". Авто добре заводиться і гарно їздить. Розганяється до 70 кілометрів на годину. Раритетній машині більша швидкість не потрібна.

Скрипка йде до роздягальні. За кілька хвилин виходить у чорних плавках і з розгону стрибає у басейн. Пропливає від одного краю до другого, кілька разів пірнає. Затримує дихання і понад хвилину не спливає на поверхню. Хтось із берега кидає йому дитячий надувний круг у вигляді качки. Скрипка хапається за нього, одягає на голову. Потім просовує крізь нього руки.

Розганяється до 70 кілометрів на годину

— "Запорожця" в мене ніколи не було. Першу автівку купив у Франції. Це був сірий "вольво". На цій машині три рази їздив в Україну. Вона була надійна, ніколи не ламалася. Раз у Чехії виїхав на гору, і мотор заглох. Грошей на евакуатор не було. Вирішив з гори машину котити. Вулиця різко повертала направо. Не встиг викрутити кермо. 10 кілометрів спускався. Як із гірки з"їхав, машина зупинилася. Дивлюся, а переді мною СТО. Тоді дуже пощастило. Зараз їжджу на чорній "мазді", яку купив п"ять років тому. Коли гаїшники зупиняють, питають, чого на старій машині катаюся. Радять нову купувати, а мені на ній зручно.

Аукціон починають із запізненням на годину. Чекають на приїзд головного акціонера компанії "Деол Партнерс" Олексія Олексенка. Він під"їжджає до пляжу моторною яхтою "Монте-Карло 37". Виходить, підтримуючи під руку Наталію Кличко. Гості перешіптуються, що її чоловік, боксер Віталій Кличко, залишився на яхті, бо не хотів спілкуватися із пресою.

Стартова ціна "запорожця" — 8 тис. грн. На 2 тис. більше за авто дає Олексенко. Підходить до легковика, щоб отримати документи на нього:

— Я міг би ще торгуватися, шкода, що мене ніхто не підтримав. Ця машина варта більших грошей. Віддам за неї 20 тисяч гривень. "Запорожець" мене не цікавить як транспортний засіб. Просто хотів допомогти дітям.

Уторговані гроші передадуть до Дитячого історичного табору ім. Чикаленка в селищі Кононівка на Черкащині.

Зараз ви читаєте новину «"Запорожець" без даху і дверцят продали за 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі