пʼятниця, 26 квітня 2013 10:07

Toyota показала електричний пікап з бамбуковою підлогою
9

Концепт Toyota ME.WE
Фото: Фото: toyota.com
Концепт Toyota ME.WE
Концепт Toyota ME.WE
Концепт Toyota ME.WE
Концепт Toyota ME.WE

Плодом чергової співпраці автомобільних дизайнерів з колегами з інших сфер став концепт Toyota ME.WE. У його створенні взяв участь відомий французький архітектор Жан-Марі Массо. Концепт вийшов виключно легким і наділеним широкими можливостями трансформації.

Найімовірніше, компакт ME.WE залишиться лише дизайнерською вправою, хоча технології та можливості, випробувані на ньому, могли б знайти застосування в реальному житті. Концепт отримав оригінальний кузов - в його основі лежить сталева трубчаста рама, а кузовні панелі виконані з спіненого поліпропілену. Компакт можна легко "переодягнути" в інші деталі - комплект кузовних панелей важить всього 14 кг. Вага ж самого концепту становить близько 750 кг.

Цікаво, що в Toyota говорять про ME.WE як про гібрид пікапа, кабріолета, позашляховика і міського компакт-кара. При довжині всього в 3440 мм концепт не має вантажний відсік - його салон повністю відданий пасажирам. Багаж передбачається фіксувати на даху або укладати на спеціальну висувну платформу. При цьому задній диван, який може переміщатися по спеціальних рейках, можна або скласти під передні крісла, або вийняти з салону і використовувати як меблі для пікніка. Підлога в салоні ME.WE виконана з бамбука.

У рух концепт приводиться чотирма електромоторами - по одному в кожному колесі. Стверджується, що на ME.WE застосована та ж схема, що і на женевському концепті Toyota i-Road, за винятком того, що "архітектурний" компакт може бути повнопривідним.

Зараз ви читаєте новину «Toyota показала електричний пікап з бамбуковою підлогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі