середа, 21 травня 2008 09:10

ТОП-5 найбільш надійних автомобілів (ФОТО)
5

Британська страхова компанія Warranty Direct і журнал WhatCar?, опитавши водіїв ненових автомобілів, склали рейтинг найнадійніших в експлуатації моделей за підсумками 2007-го. Продукція українського автопрому до списку не потрапила.

Лідирує Honda, як і роком раніше. На 100 машин цієї марки припадає 9,8 поломок на рік, середня вартість ремонту — 230 фунтів, тривалість — 1,6 год. Найкращою моделлю марки визнано CR-V. Найчастіше в цій машині доводилося ремонтувати підвіску, рідше — гальма і двигун. Найгірша модель марки — Jazz.

На другій сходинці Toyota, що піднялася з 5-го місця порівняно з 2006-м. Щороку доводиться лагодити 13,1% машин, витрачаючи на ліквідацію поломки в середньому 323 фунти і 2,4 год. Найкращою серед Toyota є Corolla, неполадки в ній зазвичай трапляються з електрикою і системою подачі пального. Найневдаліша модель — Avensis.

Третє місце посіла Subaru, яка раніше у рейтингу не фігурувала. Ремонту підлягають 23% машин цієї марки на рік, на який витрачається в середньому 465 фунтів і 2,7 год. Найкраща модель Subaru — Forester, однак і вона має слабкі місця: підвіску, трансмісію і систему подачі пального. Найгіршою серед Subaru є Legacy.

Четверту позицію займає Lexus, що опустився з 2-го місця у 2006-му. До автомайстерень потрапляють 23,2% машин цієї марки на рік, ремонт у середньому коштує 309 фунтів і триває 1,9 год. Найкращою моделлю експерти вважають IS 200, найгіршою — GS 300.

Замикає п"ятірку лідерів MINI. Щороку доводиться ремонтувати 23,9% машин цієї марки, лагодження в середньому обходиться у 340 фунтів стерлінгів, тривалість робіт — 2,3 год. Конкретних моделей цієї марки британські експерти не виділяли, але загалом у MINI найчастіше доводиться ремонтувати підвіску і електричне начиння.

Рейтинг складався на підставі опитування десятків тисяч автовласників з урахуванням кількості поломок, які трапилися протягом двох років після закінчення гарантійного терміну. Також до уваги бралася вартість ремонту: що вона вища, то більше балів набирає автомобіль. На перші місця потрапляють моделі з найменшою кількістю балів. У результаті споживач отримує докладний гід по кожній з 26 марок, представлених у дослідженні, що включає огляд найкращих (найгірших) моделей та їхніх слабких місць, повідомляє Контракты.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 найбільш надійних автомобілів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі