четвер, 15 червня 2023 22:33

Такого ще не було. Toyota розробляє електромобіль на механіці

Toyota представить електромобіль з механічною коробкою передач.

Він стане наступником знаменитої моделі MR2. Інформацію підтвердив виданню Autocar під час гонки "24 години Ле-Мана" голова ради правління Toyota Акіо Тойода.

Розробку нового електрокара вже ведуть інженери японської компанії та його спортивного підрозділу Gazoo Racing. Раніше 2026 року він не з'явиться.

Автор: Toyota
  Toyota готує електромобіль з механічною коробкою передач
Toyota готує електромобіль з механічною коробкою передач

Електромобіль стане серійною версією концепт-кара Toyota Sports EV 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали п'ять регіонів, де українці найбільше купують електромобілі

Він буде двомісним, із дахом, що знімається. Модель обіцяє бути недорогою.

Автор: Toyota
  Toyota готує електромобіль з механічною коробкою передач
Toyota готує електромобіль з механічною коробкою передач

"Електромобіль Toyota буде дуже нестандартним, адже отримає механічну КПП із педаллю зчеплення. Спеціальна акустична система імітуватиме звук бензинового двигуна. Подібні рішення покликані зробити процес керування авто більш захоплюючим", – вказав Тойода.

Бестселером місяця на українському ринку нових легковиків залишається компактний кросовер Renault Duster, який обрали 472 покупці. Всього, з початку року, в Україні було зареєстровано 21,5 тис. нових легкових авто, що на 44% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Лідером ринку залишається японська марка Toyota з 861 штукою. Renault на другому місці – 501 шт. Volkswagen – 446 шт. Hyundai – 347 шт. BMW – 344 шт.

Зараз ви читаєте новину «Такого ще не було. Toyota розробляє електромобіль на механіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі