четвер, 08 грудня 2011 12:22

Швейцарці підготували "рюкзак на колесах" для Женевського автосалону

Швейцарське ательє Rinspeed, відоме модернізацією спорткарів Porsche, покаже на "домашньому" автосалоні в Женеві оригінальний прототип.

Dock + Go - це не автомобіль, а концептуальний причіп до автомобіля.

Як заявляють розробники, вони осмислили нову концепцію мобільності та винайшли так званий "рюкзак на колесах". Dock + Go являє собою своєрідний аддон, додатковий модуль, який забезпечений власними колесами й силовою установкою, і підключається до автомобіля з боку задньої частини.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Автошоу в Лос-Анджелісі: Honda "потовстішала", Mazda стала економнішою

Проект Dock + Go припускає багатоцільове призначення. За задумом Rinspeed, причіп можна використовувати в якості так званого екстендера, який може збільшити, припустимо, пробіг електрокара на одній зарядці, якщо забезпечити причіп двигуном внутрішнього згоряння, додатковими акумуляторами або електродвигуном. Саме тому в якості бази для демонстрації Dock + Go був обраний електричний Smart ForTwo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як краще позбутися подряпин на кузові

Можливо і більш "цивільне" його використання. Наприклад, як модуля для доставки піци (в цьому випадку причіп забезпечується системою підігріву) або інструментального ящика, боксу для інструментів, гірськолижного інвентарю і так далі.

У Rinspeed нічого не повідомляють щодо можливості серійного виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарці підготували "рюкзак на колесах" для Женевського автосалону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі