четвер, 03 січня 2019 12:25

Шумахеру 50: на яких автомобілях гонщик перемагав

3 січня 1969-го народився німецький гонщик Міхаель Шумахер. Він - семиразовий чемпіон "Формули-1".

Уперше Міхаель сів за кермо у 4 роки. Тоді його батько поставив на іграшковий автомобіль двигун від мотоцикла. Перша поїздка завершилися зовсім нерадісно: набравши швидкість, хлопець не міг зупинити авто і врізався у стовп.

Більш як на 10 років він забув про автомобілі. А у 14 років влаштування касиром на корт. Сім'я жила бідно, тому школяр теж мусив працювати. Згодом хлопець почав чинити автомобілі, купувати старі карти, ремонтувати і здавати в оренду вже від себе.

Автор: Sports.ru
  Навіть після завершення кар'єри Міхаель Шумахер залишається найуспішнішим гонщиком «Формули-1».
Навіть після завершення кар'єри Міхаель Шумахер залишається найуспішнішим гонщиком «Формули-1».

1983-го Шумахер узяв участь у юнацьких перегонах, а за 3 роки став преможцем у чемпіонаті Європи з картингу. 1991 року виграв першу гонку "Формули-1", але вже мам на своєму рахунку кілька перемог. Через 4 роки Міхаель підписав контракт із Ferrari.

У жовтні 2012-го заявив, що йде з кар'єри. За цей час став володарем численних рекордів "Формули-1". Зокрема, за кількістю перемог - 91, подіумів - 155, перемог за один сезон - 13, швидких кіл - 77, а також чемпіонських титулів поспіль - 5. У пресі його часто називали "Сонячним хлопчиком" або "Шумі".

Життя німця змінилося 23 грудня 2013-го. Семиразовий чемпіон світу у "Формулі-1" отримав серйозну травму, катаючись на лижах на альпійському курорті Мерібель. Шумахер упав і вдарився головою. Рік провів у лікарні. Відновлюється на сімейній віллі у Швейцарії. Спортсмен уже неприкутий до ліжка, може дихати самостійно, без додаткових апаратів.

Gazeta.ua підготувала добірку автомобілів, що принесли перемоги легендарному гонщику.

Benetton B192

На шасі B192 німець здобув свою першу перемогу на Гран-прі Бельгії. Яскраво-жовтий комбінезон і усмішка на обличчі принесли Шумахеру прізвисько у "Формулі-1" - "Сонячний хлопчик".

Автор: Pinterest
   На авто здобув свою першу перемогу на Гран-прі Бельгії.
На авто здобув свою першу перемогу на Гран-прі Бельгії.

Benetton B195
1995-го Шумахер разом із Джонні Хербертом принесли команді Benetton-Renault перший і єдиний Кубок Конструкторів.

F1-2000
Ця машина принесла перший чемпіонський титул Шумахеру за кермом Ferrarі. Вигравши 9 гонок з 17, німець став чемпіоном достроково за 1 гонку до закінчення сезону.

Автор: Motorsport
  Гран-прі Японії 2000-го.
Гран-прі Японії 2000-го.

Ferrari F2002
2001-го Шумахер фінішував на подіумі на всіх 17 етапах, вигравши 11 із них. Гонщик завоював 5-й чемпіонський титул і зрівнявся з Хуаном Мануелем Фанхіо.

Ferrari F2003-GA
Зарік Міхаель побив і рекорд Фанхіо і став 6-кратним чемпіоном "Формули-1".

Автор: Sports.ru
  Міхаель Шумахер на Ferrari F2003-GA, Нюрбургринг 2003 рік.
Міхаель Шумахер на Ferrari F2003-GA, Нюрбургринг 2003 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останнє інтерв'ю Міхаеля Шумахера перед травмою виклали в мережу

Ferrari F2004

2004 року Шумахер виграв 13 гонок із 18. Німець достроково став 7-кратним чемпіоном. Таким чином він побив усі рекорди.

Сім'я семиразового чемпіона світу у "Формулі-1" Міхаеля Шумахера виступила з заявою напередодні 50-річчя легендарного спортсмена. У Facebook родичі написали, що він "у надійних руках", і вони роблять усе можливе, щоб допомогти Шумахеру.

Зараз ви читаєте новину «Шумахеру 50: на яких автомобілях гонщик перемагав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі