четвер, 30 квітня 2020 13:59

Створити максимально міцну та надійну машину: історія Land Rover
4

Land Rover Серія 1
Фото: pschleut
Land Rover Discovery
Land Rover 90
Land Rover 110

30 квітня 1948-го на автовиставці в Амстердамі представили перший Land Rover.

Розробкою нового автомобіля займалися брати Моріс і Спенсер Вілкс. Вони намагалися створити максимально міцну та надійну машину. Для розробка прототипу уряд Великобританії надав чоловікам цілий завод.

Кузов новинки виготовляли із авіаційного алюмінію, який залишився після Другої світової і не був потрібен армії в таких величезних кількостях. Перше удосконалення провели через 2 роки. Інженери Land Rover розробили систему перемикання трансмісії між заднім і повним приводом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На заводі Lancia створили перший броньовик для світових воєн

Крім того, компанія надала покупцям більш широкий вибір, зробивши кілька варіантів позашляховиків. Вони різнилися довжиною колісної бази, формою і розмірами кузовів. За перші 11 років компанія випустила чверть млн автомобілів.

На початку 1960-х піку популярності досягли повнопривідні позашляховики для сімейних подорожей. Таким чином, через десять років компанія створила нову модель, яка мала отримала високі ходові параметри і дозволяла пересуватися в комфортних умовах. Авто отримало назву Range Rover.

1989-го на Франкфуртській автовиставці фурор викликав новий позашляховик Land Rover Discovery. На наступний рік моделі Land Rover 90 і 110, які на той час стали класичними, отримали ряд оновлень екстер'єру і нову назву - Defender.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали першу модель гелікоптера

У 1994-му компанію викупив BMW. Під новим керівництвом вона випустила свій найбільш компактний позашляховик Land Rover Freelander. 12 років тому новим власником компанії став Tata Motors. Індійська корпорація практично не втручається у виробництво машин. У 2010-му представили Range Rover Evoque, який став новинкою серед позашляховиків компакт-класу.

2011-го на Міжнародному автошоу в Франфурті Land Rover продемонстрував два нових концепт-кара: Defender DC100 і DC100 Sport. У 2013-му в Нью-Йорку Range Rover Sport. Через два роки Land Rover спільно з Jaguar повідомили про створення гібридних і електричних моделей.

Компанія Land Rover розпочала роботу над найдорожчою в своїй історії моделлю, яка повинна стати конкурентом для Bentley Bentayga.

Зараз ви читаєте новину «Створити максимально міцну та надійну машину: історія Land Rover». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі