понеділок, 29 серпня 2011 16:28

Peugeot покаже у Франкфурті концепт HX1, що має змінити імідж компанії
10

Фото: Фото: Peugeot

Французький автовиробник Peugeot продовжує представляти світовій публіці свої концептуальні розробки, демонструючи тверді наміри змінити імідж компанії. На автосалоні у Франкфурті французи представлять нестандартний мінівен з гібридною силовою установкою.

HX1 має типовою архітектурою класу MPV, але нетиповими габаритами. Висота становить лише 1373 мм, ширина - 1990 мм, довжина - 4954 мм. Таке рішення дозволило знизити коефіцієнт аеродинамічного опору. На поліпшення аеродинамічних якості працюють також спойлер і спеціальні "лопаті" в колісних дисках, які автоматично висуваються на швидкостях вище 100 км / год.

За універсальність відповідають особливі двері: передні зсуваються вгору і вперед, задні - вгору і назад. Такі двері-полуножиці значно заощадять місце на парковці, але в той же час розроблені з урахуванням легкого доступу в салон.

У своєму звичайному стані концепт надає максимум зручностей пасажирам просторого заднього дивана і передніх сидінь. За необхідності між двома рядами можна помістити два додаткових крісла. Як заявляє автовиробник, навіть при такій компоновці, комфорт не страждає.

Під капотом концепту - гібридна силова установка HYbrid4. Як заявляє компанія, перша електро-дизельна в світі. Двигун внутрішнього згоряння - 2,2-літровий 204-сильний дизельний HDi - розташований в передній частині і через 6-ступінчастий "автомат" приводить у рух передні колеса. Електромотор потужністю 95 к.с., відповідно, відповідає за привід задніх коліс. Отже, при роботі обох моторів автомобіль отримує повний привід. На невеликих швидкостях працює тільки електричний двигун, здатний простягнути машину на одній зарядці 30 км. Заряджати автомобіль можна за допомогою звичайної побутової електромережі.

Крім HX1 Concept французький автовиробник представить у Франкфурті вже анонсований раніше електро-дизельний гібрид 508 RXH.

Зараз ви читаєте новину «Peugeot покаже у Франкфурті концепт HX1, що має змінити імідж компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі