вівторок, 05 серпня 2008 15:19

Nіssan устаткує всі свої авто екопедалями

Nіssan устаткує всі свої авто екопедалями

Японська компанія Nіssan заявила, що збирається устаткувати всі свої автомобілі педалями газу, які регулюватимуть витрату палива, коли машина набирає швидкість.

Зі слів представників компанії, екологічна педаль газу буде самостійно робити зворотний рух, якщо на неї натискатимуть надміру або витрачатимуть забагато палива. Варто зазначити, що при бажанні педаль можна ввімкнути або вимкнути.

"Ця система отримує дані про витрату палива під час прискорення і їзди з постійною швидкістю, а потім обраховує оптимальний рівень прискорення. Коли водій тисне на педаль надто сильно, система протидіє йому з допомогою спеціального контрольного механізму", - пояснюють фахівці.

Тестування нової системи показало, що цей пристрій, який, окрім того, проектує дані про витрату палива на панель приладів, здатний ощадити паливо на 5-10% більше залежно від умов водіння.

Компанія Nіssan збирається встановити екопедалі на свої машини, починаючи з 2009 року. Якої саме моделі авто будуть обладнані такими пристроями поки що невідомо, повідомляє РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «Nіssan устаткує всі свої авто екопедалями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі