вівторок, 11 листопада 2008 09:29

Hyundai збирається купити Chrysler

Південнокорейський автовиробник HyundaiMotor почав переговори з компанією Cerberus, що володіє групою Chrysler, про можливий продаж частині активів цього автоконцерну. Корейців більше всього цікавить марка Jeep - найприбутковіший актив Chrysler. Проте Cerberus підкреслює, що "Крайслер" продаватиметься виключно повністю.

Інформація про переговори з HyundaiMotor з"явилася практично відразу після того, як стало відомо про наміри іншого американського концерну - GeneralMotors - відмовитися від планів по злиттю з Chrysler. Річ у тому, що у GM зараз немає грошей на покупку конкурента, а адміністрація президента Буша відхилила проект GM по виділенню концерну 10 мільярдів доларів на оформлення операції з "Крайслером".

Експерти вважають, що Hyundai - непоганий варіант для Cerberus і американської економіки в цілому. Південнокорейський концерн, на їх думку, буде зацікавлений в збереженні більшості американських активів "Крайслера" і, відповідно, в збереженні максимальної кількості робочих місць.

Представники Cerberus повідомили також про відновлення переговорів з групою Nissan-renault, які були припинені через ініціативу GM. Нагадаємо, що франко-японський альянс, насамперед, виражав зацікавленість в покупці марки Jeep і, можливо, ще деяких активів Chrysler.

В той же час, Hyundai Motors офіційно спростувала чутки про переговори з американською інвесткомпанією Cerberus про покупку американського автовиробника Chrysler. За словами представника Hyundai, у компанії немає ніяких планів відносно Chrysler, повідомляє "Газета.ру".

Зараз ви читаєте новину «Hyundai збирається купити Chrysler». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі