середа, 06 квітня 2011 15:16

Гібридна вантажівка Volvo FE Hybrid заощаджує до 30% палива

Компанія Volvo Trucks офіційно розпочала продаж гібридної развозної вантажівки FE Hybrid, що дає змогу заощадити до 30% палива.

Автомобіль Volvo FE Hybrid повною масою до 27 т має гібридну силову установку паралельного типу, що складається з дизельного двигуна (7,2 л, 300 к.с.) І електромотора (120 кВт), що працюють як разом, так і незалежно один від одного.

Принцип роботи визначається автоматично, залежно від швидкості руху. Під час гальмування літій-іонні акумуляторні батареї ефективно заряджаються в режимі рекуперації енергії. У результаті, гібридна машина дозволяє заощадити до 30% палива і викидає в атмосферу на 15-20% менше вуглекислого газу.

Перша партія машин буде випущена обмеженим тиражем - всього 100 штук, що будуть поставлені на 13 найперспективніших європейськи ринків. Концерн Volvo активно працює над створенням гібридних комерційних автомобілів вже кілька років. У результаті - 2010 року на заводі в Польщі компанія почала серійний випуск гібридних міських автобусів, а зараз стартує виробництво дизель-електричних вантажівок.

Зараз ви читаєте новину «Гібридна вантажівка Volvo FE Hybrid заощаджує до 30% палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі