понеділок, 26 липня 2010 12:06

Ірв Гордон зі своїм Volvo P1800 націлився на 4,8 мільйони кілометрів

Американцю Ірву Гордону, водію автомобіля Volvo P1800 1966 року з найбільшим пробігом, нещодавно виповнилося 70 років. Незважаючи на це у наступні 3 роки він планує досягнути нового рекорду.

Двомісне спортивне купе P1800 було представлене на автомобільному салоні в Брюсселі у 1960 році. Серійне виробництво почалося через рік, тому у 2011 році P1800 святкує свою 50-ту річницю. Майже 46 тисяч автомобілів цієї моделі, дизайнером якої є шведський моряк Пеле Петтерсон, були вироблені у різноманітних версіях, до завершення виробництва у 1973 році.

Однією з "ікон" автомобіля P1800 є британський актор Роджер Мур, який керував автомобілем у телевізійному серіалі "Святий". Інший відомий водій P1800 – американець Ірв Гордон, що має понад 4,5 мільйонів кілометрів пробігу на своєму спортивному червоному автомобілі Volvo. Гордон відсвяткував свій день народження 15 липня, заявивши про свою мету досягти пробігу 4,8 мільйонів кілометрів до святкування свого 73-річчя, що назавжди закріпило його образ як найбільш витривалої людини в автомобільній сфері.

Гордон, який раніше викладав в університеті East Patchogue, Нью-Йорк, придбав свій Вольво у червні 1966 року, та відразу закохався в нього, проїхавши 1 500 миль за перші 48 годин. Долаючи кожен день 125 миль, зі своїм фанатичним відношенням до техобслуговування автомобіля і пристрастю до керування, Гордон досяг відмітки 500 000 миль за 10 років.

Книга світових рекордів Гіннеса

У 1998 році Гордон увійшов до Книги рекордів Гіннеса з показником 1,69 мільйон миль у категорії відстані, яку подолав один водій на некомерційному транспортному засобі. У 2002 році він відсвяткував пробіг у 2 мільйони миль, проїхавшись по Таймс Сквер на радість усіх національних і міжнародних мас-медіа.

Зараз кожного разу, коли Гордон їде на каву до Цинцинатті, на ланч до Ролла, штат Місурі, або на вечерю до Грін Рівер, Вайомінг, він б"є власний рекорд. Гордон як могутній рекордсмен у своїй сфері дбайливо ставиться до своєї спадщини та кожного разу встановлює рекорд, який ніхто не зможе побити.

"Три мільйони миль до мого 73-го дня народження – це те, що треба", каже Гордон. "Але кожного разу, коли я досягаю вищої відмітки, це все більше стає випробуванням скоріше для мене самого, ніж для автомобіля. Запчастини автомобіля вже давно довели, що витримають, але я не так впевнений щодо самого себе. І все ж це буде фантастичною демонстрацією інженерного генія Вольво, а також свідоцтвом витривалості людей мого віку".

Як легенда бейсболу діМаджіо

"Три мільйони миль – це "залізний" номер, який, на мою думку, можна порівняти з приголомшливою грою діМаджіо. Хто може побити його? Ніхто".

Гордон ще не знає, що він збирається робити зі своїм автомобілем після трьох мільйонів миль, але розмірковує продати його не менш, ніж за один долар за кожну милю пробігу.

"Раніше я думав віддати його до музею, куди приходитимуть люди, щоб побачити автомобіль, який побив усі рекорди – з тим самим двигуном, тим самим радіо, тими самими вісями, трансмісією та, звичайно, тим самим водієм", каже Гордон. "Тепер я думаю – нізащо. Я краще продовжу керувати ним або продам його за 3 мільйони доларів".

І що він буде робити, якщо продасть його за 3 млн доларів?

"Я витрачу ці гроші на подорожі", каже він. "Звичайно, автомобільні подорожі".

Зараз ви читаєте новину «Ірв Гордон зі своїм Volvo P1800 націлився на 4,8 мільйони кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі