середа, 06 квітня 2011 12:57

У Бразилії показали найдовший у світі автобус-"гармошку"
5

Фото: Фото: Reuters

У бразильському місті Курітібі, відомому інноваціями у міському плануванні, відбулася презентація нового 28-метрового автобуса-"гармошки", що працює на соєвих бобах.

Місцева влада стверджує, що він найдовший у світі.

Незвичайний транспортний засіб оснащений двигуном Volvo і здатний вмістити 170 пасажирів. Курсуватиме за маршрутом довжиною 22,4 кілометра з дев'ятьма зупинками. Планують, що цю відстань автобус зможе подолати за 25 хвилин. Це на 10 хвилин менше за показник його звичайних "колег".

Новинка оснащена спеціальним пристроєм, який надсилає сигнал розташованому попереду світлофору, щоб отримати зелене світло під час проїзду перехрестя. Така технологія покликана скоротити час очікування в умовах дорожнього руху.

"Це сучасний автобус, зручний і екологічно чистий. Він поліпшить якість громадського транспорту Курітіби", - сказав мер міста Лучано Дуччо на церемонії презентації.

Всього Курітіба отримає 544 нових автобусів. Вони забезпечать перевезення 77 тис. пасажирів на день, що повинно значно скоротити потік пасажирського транспорту на вулицях і в той же час скоротити викиди двоокису вуглецю на 50% за рахунок використання біопалива із сої.

Курітіба, відома також як "усміхнений мегаполіс", є восьмим за величиною містом в Бразилії і одним з найбільш процвітаючих в країні.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії показали найдовший у світі автобус-"гармошку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі