середа, 07 вересня 2011 10:12

Ford везе до Франкфурта найекономічніший Focus

Ford покаже у Франкфурті найекономічніший Ford Focus з тих, що оснащують звичними двигунами внутрішнього згоряння. Хетчбек з мотором, що працює за технологією Econetic, споживає всього 2,8 л на 100 км пробігу.

Такі результати розраховані для Ford Focus, оснащеного дизельним мотором Duratorq TDCi об'ємом 1,6 л і потужністю 106 к.с. Крім того, до сімейства Econetic увійдуть також бензинові двигуни об'ємом 1 літр і 1,6 EcoBoost.

Дизельний двигун оснащений оптимізованою системою упорскування для підвищення ефективності згоряння палива, а також пройшов через низку заходів щодо зниження тертя між рухомими частинами мотора. Силовий агрегат забезпечили поліпшеною системою охолодження. Автомобіль з таким двигуном також отримав деякі опції, орієнтовані на зменшення споживання палива. Йдеться про вдосконалену автоматичну систему "старт / стоп" і активну фальшрадіаторну решітку, що на високій швидкості вміє закривати прорізи для поліпшення коефіцієнта аеродинамічного опору.

Найбільш економічному "Фокусу" у Франкфурті складе компанію і Fiesta Econetic. Її оснащують тим же мотором, але не шестиступінчастою МКПП, а п'ятиступінчастою. Апетити "Фієсти" ще скромніші - всього 2,8 л / 100 км.

За заявою Ford, яке цитує портал Autocar, до середини наступного року значок Econetic, що означає застосування паливозаощадних технологій, отримають більше половини всіх європейських "Фокусів", а до 2013 року їх частка в загальному обсязі виробництва досягне двох третин.

Зараз ви читаєте новину «Ford везе до Франкфурта найекономічніший Focus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі