четвер, 13 жовтня 2011 11:23

BMW готує до конвеєра лазерні фари
5

Фото: Фото: BMW

Автомобілі BMW отримають лазерну головну оптику протягом найближчих двох-трьох років. Баварські розробники стверджують, що такі джерела світла в тисячу разів яскравіші, ніж нинішні світлодіодні фари.

Першою моделлю, на якій будуть застосовані ці технології, може стати BMW i8.

Спеціаліст з оптичних систем баварського концерну Абдул Ханафі розповів агентству Inside Line, що сама по собі технологія вже готова до виробництва, але концерн BMW ще не подолав деяких юридичних тонкощів.

Як би там не було, лазерні фари, які розробляли для екологічного спорткара BMW i8, можуть знайти застосування і на більш традиційних моделях.

Цілком можливо, лазерну оптику на серійних автомобілях будуть використовувати в поєднанні з іншими фірмовими оптичними технологіями, наприклад, з системою розпізнавання пішоходів і з приладами нічного бачення.

Попередньо вихід нововведення на ринок заплановано на 2013 рік, коли повинна відбутися прем'єра конвеєрної модифікації BMW i8. Але не виключено, що лазерна оптика з'явиться трохи раніше і на більш традиційних моделях.

Зараз ви читаєте новину «BMW готує до конвеєра лазерні фари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі