четвер, 17 жовтня 2013 17:00

Білорус оснастив Toyota Celica турбодвигуном і прикрасив її самураєм
22

Фото: Фото: auto.onliner.by

Білорус Олег вже впродовж 4 років вдосконалює свою Toyota Celica.

Сам Олег називає захоплення тюнінгом залежністю: "Це як шкідлива звичка - раз почав, потім вже складно зупинитися" .

"Ця Celica стала моєю, коли мені виповнилося 20, - згадує молодий чоловік. - Машина була в "стоковому" стані, колір кузова - чорний. Майже відразу після цієї події стали закрадатися думки про можливий тюнінг . Близько року я тримав себе в руках і спокійно їздив на простому автомобілі. Але в підсумку все ж таки не зміг утриматися, мрія, як кажуть, переважила. Вирішив одразу - ніякої "саморобки": бачив результати старань інших автовласників і вони мені, м'яко кажучи, не припали до душі. Тому вирішив довіритися професіоналам. На eBay я знайшов кілька варіантів обважень. Всі вони чекали покупця в США і були створені спеціально для подібних моделей, тобто нічого підганяти не треба. Початковий внесок в доопрацювання склав 3 тисячі доларів".

Незабаром до Мінська зі Штатів прибули крила, бампери, пороги, фари, спойлер. І навесні 2010 року на вулиці Мінська виїхав оригінальний Celica, єдиний екземпляр в країні з таким дизайном . У техпаспорті колір Тойоти значиться як "фіолетовий перламутр". Але точно визначити відтінок автомобіля складно. На яскравому сонці він відливає золотом, під іншим кутом зору і при менш хорошому освітленні колір впадає у фіолетовий, здалеку й зовсім можна подумати, що машина стандартно - срібляста. Це теж унікальна забарвлення.

Щоб перетворити салон власник автомобіля звернувся в білоруське спеціалізоване ательє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці малюють на автомобілях демонів, котиків і черепи

Бічні частини кузова Олег прикрасив наклейками. Покопавшись пару вечорів в мережі він з п'яти звичайних картинок скомпонував єдину композицію: самурай, сонце, на ньому - дракон і ієрогліф, гірський пейзаж. Наклейка з написом " Evil Inside " поки що прикриває відколи фарби на передньому бампері. Наклейка " My life - My rules " з'явилася перед фестивалем в Гродно - Олег вирішив хоч якось оновити машину .

За наклейки в стилі StickerMania на порозі мені трохи соромно: їх основна функція - приховувати невелику подряпину . Просто одного разу на шляху водієві попався аж надто високий "сплячий поліцейський" ".

Капот у Celica рідний, повітрозабірник - ні. А ось під капотом ховається досить потужна в прямому сенсі слова доробка .

"Раніше був встановлений 1,8 - літровий мотор в 142 к.с. , на його місце встав турбований двигун, -розказує власник. - Об'єм агрегату - 2,0 літра, а потужність - 300 к. с. з можливістю розігнати до 400 "коней". Взагалі , моя машина - єдина в Білорусі Celica з турбомотором. Після такого оновлення послідувала ланцюжок інших. Проводка, передня підвіска, система вихлопу - все це мінялося під двигун".

З появою 300 -сильного агрегату , в салоні Toyota стали з'являтися нові прибори, необхідні пілоту. Так , наприклад, вольтметр, шкали тиску масла, температури зайняли місце прямо на лівій передній стійці, на панелі з'явилася "ріжка" , ще один датчик сховався за кермом.

Зараз ви читаєте новину «Білорус оснастив Toyota Celica турбодвигуном і прикрасив її самураєм ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі