четвер, 20 листопада 2014 18:11

Volkswagen показав водневий універсал Golf

Компанія Volkswagen представила в Лос-Анджелесі свій концепт автомобіля з паливними комірками - Golf HyMotion в кузові універсал. Це перший водневий автомобіль марки, побудований на модульній платформі MQB.

Двигун новинка отримала від електромобіля e-Golf. Однак електромотор при цьому був грунтовно допрацьований - в той час як повністю електричний хетчбек розвиває 115 к. с., у універсала HyMotion показник потужність збільшено до 135 к. с. Електроенергію для нього виробляють як паливні елементи, так і пристрій рекуперації при гальмуванні, який передає електрику комплекту літій-іонних батарей.

За словами розробників VW, енергія від літієвих батарей в автомобілі використовується при інтенсивному прискоренні і на стартовому етапі роботи паливних комірок. Завдяки такій взаємодопозі, універсал розганяється з місця до "сотні" за 10 секунд.

Водень зберігається в чотирьох захищених баках, розташованих в нижній частині автомобіля в районі багажного відсіку. Їх ємності достатньо для того, щоб Golf міг проїхати на одній заправці близько 500 кілометрів. Час заправки приблизно такий ж як у водневих Toyota Mirai і Honda FCV - близько 3 хвилин.
При цьому в Volkswagen підкреслили, що на відміну від багатьох своїх конкурентів, вони застосовують альтернативні силові агрегати не на футуристичних концепт-карах, які несхожі на звичайні машини, а в серійних моделях, що добре зарекомендували себе на ринку. В якості прикладів наводиться вже згаданий електричний e-Golf, а також плагін-гібридний Golf GTE.

 
 
Зараз ви читаєте новину «Volkswagen показав водневий універсал Golf». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі