вівторок, 21 травня 2013 10:36

Aston Martin відсвяткував віковий ювілей унікальним концептом СС100
8

Aston Martin СС100
Фото: Фото: astonmartin.com
Aston Martin СС100
Aston Martin СС100
Aston Martin СС100
Aston Martin СС100

Під час гонки "24 години Нюрбургринга" британці з Aston Martin продемонстрували присутнім ювілейний концепт - родстер СС100.

Прообразом для концепту став гоночний Aston Martin DBR1 1959 року. Раритет, до слова, брав участь у прем'єрі - два спорткара, старий і новий, зробили по трасі коло пошани. Новітнім концептом керував керівник компанії Ульріх Бец, а за кермом знаменитого ретромобіля сиділа жива легенда - британський гонщик Стірлінг Мосс.

На створення концепту пішло менше півроку. Кузов родстера довжиною майже 4,5 м і шириною більше 2 м виготовлений з карбону, композитні матеріали знайшли своє застосування і в інтер'єрі спорткара. Aston Martin CC100 оснащений 12-циліндровим атмосферним двигуном об'ємом 6 літрів і 6-ступінчастою секвентальною КПП з підрульовими перемикачами, однак технічних характеристик мотора британці не повідомили. Зате відзначили, що на прискорення до 100 км/год у концепту пішло трохи більше 4 секунд, а його максимальна швидкість становить 290 км/год.

Цікаво, що, за деякими даними, в Aston Martin збираються випустити нехай надмалу, але все ж серійну партію подібних концептів. Найімовірніше, виробництво СС100 обмежиться двома екземплярами, один з яких і був представлений на Нюрбургринзі. З чуток, у нього вже є власник, проте вартість суперкара не уточнюється - за різними оцінками, анонімний покупець виклав за Aston Martin CC100 від $ 770 тис. до $ 1,54 млн.

Зараз ви читаєте новину «Aston Martin відсвяткував віковий ювілей унікальним концептом СС100». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі