середа, 10 червня 2020 15:55

Як не "зваритися" в авто без кондиціонера - головні поради

Як не "зваритися" в авто без кондиціонера - головні поради
Авто швидко нагріваються, а охолоджувати їх - ціла проблема. Фото: tsn.ua

У літню спеку температура всередині авто часто піднімається до позначок, значно вищих за "позабортову". Так у закритому салоні вже через годину-півтори перебування авто на сонці температура сягне 60 градусів. І це лише звичайного літнього 30-градусного дня.

Без кондиціонера навряд вдасться знизити температуру нижче за ту, яка на вулиці. Проте у більшості випадків навіть їх урівняння - то велике досягнення.
Аби вирівняти температуру, першочергово слід відчинити вікна в авто. Якщо у вас хетчбек - то і багажний відсік. Вам стане менш спекотно вже через пару хвилин, оскільки розігріте повітря за рахунок конвекції залишить вашу кабіну. А протягом 30 хвилин охолонуть й інші масивні елементи – сидіння, торпеда з усією начинкою, килимки, оббивка дверей і стеля.

Наступним кроком, аби в машині стало ще прохолодніше, необхідно переїхати в тінь або в місце, що продувається хоча б легким вітерцем. Розігріте кермо і сидіння можна протерти мокрою хусткою.

Також охолоджувати авто можна й у русі, за умови роботи штатної вентиляції і відкритих вікон. Найкраще для цього відкривати вікна по діагоналі. Вентилятор системи опалення ввімкніть на максимальні оберти, а регулятор потоків спрямуйте в ноги та в обличчя – зазвичай ці канали чинять найменший опір потоку повітря.

Вікна можна прикрити до комфортного стану, коли повітря в салоні знизиться. Так ви не будете перебувати на протязі й серед шуму.

Але найкраще, що можна зробити влітку для охолодження авто, залишати його з відкритими вікнами. Проте якщо це зробити неможливо, поруч немає затінених ділянок, то накривайте вікна газетою, пледом чи спеціальними світловідбивними накладками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столицею проїхав унікальний Bentley Speed Six Sportsman Coupe - фото

8 червня камери автоматичної системи фіксації порушень ПДР зафіксували порушення швидкісного режиму водієм автомобіля Porsche Panamera.

Подія відбулася на автодорозі М 03 Київ - Харків-Довжанський, повідомляє патрульна поліція.

Зараз ви читаєте новину «Як не "зваритися" в авто без кондиціонера - головні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі