середа, 07 листопада 2012 16:20

Мурах у квартирі можна позбутися за два місяці

Мурах у квартирі можна позбутися за два місяці
Фото: tsn.ua

Часто мешканці будинків не знають, як вивести із дому мурашок. І чи варто виводити взагалі. Мурашки не кусають, не залишають посліду, не мають запаху. Проте вони можуть залізти у вуха, ніс і рот. Повзаючи по смітнику, переносять на собі інфекцію і яйця глистів.

Вони вибирають для життя теплі місця з підвищеною вологістю - ванні кімнати, кухні, туалети. У пошуках їжі мурашки подорожують з поверху на поверх, тому темпи їх розселення дуже високі. Боротися з будинковими мурашками нелегко, тому що цей вид мурах живе сім'ями до 1 мільйона особин.

Найефективніші способи боротьби з мурахами полягають у знищенні їх гнізда. Проте зробити це практично неможливо через їх недоступність.

Львів'янка Марія Собко боролася з мурашками з допомогою харчових приманок. Готувала їх на основі солі тетраборної або борної кислоти. Це безбарвна кристалічна речовина нетоксична для людини.

"Готувати приманки треба в емальованому посуді або скляних ємностях. Пластик не годиться, - каже жінка. - 1 чайну ложку борної кислоти розчиняємо в 100 мілілітрах води до 60 градусів. Додаємо 5 чайних ложок цукру-піску. Розчин охолоджуємо, додаємо 1 чайну ложку варення або меду. Потім перемішуємо. Приманку слід розлити в пластмасові кришки і розставляють на мурашиних стежках. Можна використовувати приманку протягом трьох тижнів".

Є інший рецепт. Перемішуються 2 столових ложки води, 4 чайні ложки гліцерину, 1 чайна ложка борної кислоти, 2 чайні ложки варення або меду і 3 столових ложки цукру. Ця суміш нагрівається при безперервному перемішуванні на слабкому вогні до повного розчинення складників. Приманка не псується протягом кількох місяців.

Приманки не дають миттєвого результату, оскільки з їх допомогою знищується лише частина "робочих" мурашок, які доставляють їжу в гніздо.Застосовуючи отруєні приманки систематично протягом 2 - 2,5 місяців, можна винищити всіх будинкових мурах. Мурашок також відлякує запах полину, листя ліщини, бузини, помідорів, часнику, гвоздики, дикої м'яти.

Зараз ви читаєте новину «Мурах у квартирі можна позбутися за два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі