пʼятниця, 22 травня 2009 10:51

Жадсон вирішив підзаробити на продажу підроблених Кубків УЄФА?

Жадсон вирішив підзаробити на продажу підроблених Кубків УЄФА?
Маленький Зіко - так назвали на батьківщині футболіста, який всього по одному голу забив у чемпіонаті та Кубку України, однак наклепав аж дев"ять м"ячів у Лізі чемпіонів і Кубку УЄФА.

Жадсон став кращим за цим показником у "Шахтарі". Його ж визнали і кращим гравцем історичного для гірників фіналу. І саме його гол, забитий на сьомій хвилині додаткового часу, приніс Донецьку та Україні останній в історії Кубок УЄФА! Але чи тільки Донецьку?..

- У чому, по-вашому, "Шахтар" був сильнішим за "Вердер"?
- Ми забили більше голів! (Сміється.) А якщо чесно, є один важливий нюанс. Перед фіналом, як і перед іншими матчами турніру, ми готувалися під конкретного суперника, ретельно вивчали його сильні та слабкі сторони, готували контргру, звичайно ж, враховуючи і наші традиційні козирі. А "Вердер" грав у своєму звичному стилі: як він грав із "Гамбургом", з "Сент-Етьєном".

Бременці сподівалися лише на свою гру, не думаючи особливо про суперника. А в сучасному футболі так підходити до ігор не можна! Команда повинна бути як сильна, так і хитра теж! Це тактика.

- Ви виграли останній Кубок УЄФА - унікальний трофей, який тепер назавжди залишиться в Донецьку і якого більше ні у кого не буде...
- Чому це ні у кого? Я збираюся зробити кілька десятків копій кубка, великих і маленьких, і відвезти їх до Бразилії (цікаво, а не чи вирішив футболіст підзаробити ще копієчку до своїх €500 тис. преміальних?). Я хочу поділитися нашою радістю, а не тримати Кубок під замком і під охороною!

До речі, якби не фінал Кубка України проти "Ворскли", то ми могли б вилетіти до Бразилії вже зараз. Але наш тренер дуже суворий. "Кубок України обов"язково треба виграти!" - говорить він. Це означає, що доведеться усім бразильцям на батьківщині трохи почекати... До літа.

- Коли ти забивав переможний гол, склалося враження, що удар не вийшов....
- Не зовсім так. Я бив приблизно в зону від воротаря, вийшло - під опорну ногу Візе. Можливо, якби м"яч летів швидше, він влучив би голкіперу в руку, а так пройшов під ним... Але хіба це важливо, як був забитий м"яч?

Вирішальні голи не повинні бути красивими. Особисто я запам"ятаю цей свій удар на все життя, хоча в моїй кар"єрі були такі голи, які можна показувати в художніх фільмах і рекламі!

- Що ти прокричав у камеру після того, як забили гол?
- "Бразилія, я присвячую цей гол тобі і моїй мамі, ви в моєму серці!" Я не вперше вимовив ці слова на камеру. Але цього разу це було особливо приємно!

Gazeta.ua за інформацією видання "Новая"

Зараз ви читаєте новину «Жадсон вирішив підзаробити на продажу підроблених Кубків УЄФА?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі