пʼятниця, 22 травня 2009 10:07

Кубок УЄФА підняв ціну на гравців "Шахтаря", "Динамо" та "Металіста"

Кубок УЄФА підняв ціну на гравців "Шахтаря", "Динамо" та "Металіста"
Дуже вдалий єврокубковий сезон для України, в якому "Шахтар" став переможцем Кубка УЄФА, "Динамо" - його півфіналістом, а "Металіст" дійшов до чвертьфіналу престижного єврокубкового трофея, помітно відбився і на трансферній ціні гравців українських клубів.

Згідно з оцінками авторитетного порталу transfermarkt.de, який визначає вартість гравців виходячи з різних критеріїв, таких як вік, вартість попереднього трансферу, досягнення, престижність клубу та чемпіонату, рівень національної збірної тощо, найбільший прогрес тут у футболістів "Шахтаря", що і не дивно.

Загальна вартість гравців клубу збільшилася майже на 20 млн і тепер дорівнює 112 млн євро. 

Збільшилася вартість і гравців "Динамо". Якщо до євросезону вона складала 58 млн, то після нього - 93 млн 375 тисяч євро. У "Металіста" подібний показник збільшився більш ніж удвічі: з 20 млн до 47.

Вже більше півтора року найдорожчим футболістом серед тих, хто виступає в Україні є капітан "Шахтаря" Даріо Срна. Його трансферна вартість оцінюється в 13 млн 500 тис євро. Хоча, якщо вірити повідомленням у ЗМІ, після тріумфу у Кубку УЄФА за нього вже пропонують близько 20 млн.

Далі йде бразильський контингент "Шахтаря" Фернандіньо (10 млн), Вілліан (9 млн), Ілсіньо (9 млн) і Жадсон (8 млн).

У динамівців лідером за цим показником є гвінеєць Ісмаель Бангура (або "Бангуренко", як його називають вболівальники київського клубу). Форвард оцінюється в 8,5 млн євро. За ним йдуть бразилець Гільєрме (8 млн), Артем Мілевський (7), Огнен Вукоєвич (7) і Тарас Михалик (6).

У "Металіста" ж найдорожчим гравцем є кращий його бомбардир і головна зірка клубу бразилець Жажа Коельо. Його трансферна вартість 6 млн євро. Один з кращих захисників чемпіонату Папа Гуйє оцінюється в 5,5 млн, а форвард збірної України Марко Девіч - 4,5 млн євро.

newsru.ua, champion.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Кубок УЄФА підняв ціну на гравців "Шахтаря", "Динамо" та "Металіста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі