пʼятниця, 26 червня 2009 18:08

У Києві Кубок УЄФА зробив три зупинки (ФОТО)

Кубок УЄФА відвідав столицю України. У Київ 15-кілограмову срібну чашу привезла трійця "гірників" Рустам Худжамов, Олександр Кучер і Микола Іщенко. Другий за престижністю трофей Європи зробив у Києві три зупинки.

Кучер привіз Кубок УЄФА на стадіон Комплексної спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву N1 на Харківському масиві, в якій він вчився. Потім гравці "Шахтаря" виставили чашу у Федерації футболу Києва. Далі трофей перекочував у гімназію-інтернат східних мов N1, куди його повіз Рустам Худжамов.

Сказати, що приїзд "гірників" з Кубком УЄФА став топ-подією столичного життя буде невірно. Звісно, тріумфаторів очікували і готувалися до приїзду, але без помпезності та урочистостей.

У київській Федерації футболу "гірників" нагородили медалями "За заслуги" ІІІ степені. Футболісти, які вже встигли відпочити, засмагнути і скучити за футболом в один голос стверджували, що словами важко передати емоції від перемоги у Кубку УЄФА.

На запитання "Gazeta.ua" скільки шампанського вміщається у чашу, Микола Іщенко чесно зізнався, що вони в кубок нічого не наливали. За словами футболіста, налиють туди шампанське, коли захистять трофей, тобто виграють Лігу Європи. А сам кубок доволі важкий.

- Мрію привезти в Київ і кубок Ліги Чемпіонів та інші трофеї, а також здобути разом із збірною квиток на ЧС-2010, - зізнається Олександр Кучер, - 28 червня нас "збірників" вже збирають в Донецьку. Будемо тренуватися на СТБ "Кірша", а 2 липня полетимо у Швейцарію.

- Вдалося відпочити?

- Разом з сім"єю та родичами відпочивав у Туреччині. Загоріли і гарно провели відпустку.

- Кубок УЄФА дозволяли брати додому?

- Ми навіть не просили про таке, прости привозимо у рідні міста.

Після столиці Кубок УЄФА повернеться на "малу батьківщину" в Донецьк, де його чекає турне по області. Трофей вже побував у Львові, Хмельницькому, Ізяславі, Дніпропетровську, Лозовій та Кіровограді.

Трофей вже вдруге гостює в столиці. Минулого року Кубок УЄФА привіз у Київ Анатолій Тимощук. Тоді чашу та гостя приймали у Федерації футболу України.

Нагадаємо, що на стадії півфіналу розіграшу Кубка УЄФА донецький "Шахтар" зустрічався з київським "Динамо". У фінал пройшли "гірники", де у матчі з "Вердером" (2:1) завоювали останній Кубок УЄФА. З наступного сезону турнір носитиме назву Ліги Європи.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві Кубок УЄФА зробив три зупинки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі