неділя, 21 квітня 2024 10:33

Гарсія позбавив Гейні титулу WBC. Відео нокдауну

Американський боксер Раян Гарсія завдав чемпіону світу за версією WBC у першій напівсередній вазі Девіну Гейні першої поразки у професійній кар'єрі.

Це сталось у головній події вечора боксу у Нью-Йорку, пишуть "Суспільне Спорт".

Автор: Getty Images
  Раян Гарсія здобув сенсаційну перемогу над Девіном Гейні у поєдинку з трьома нокдаунами
Раян Гарсія здобув сенсаційну перемогу над Девіном Гейні у поєдинку з трьома нокдаунами

На кону поєдинку мав стояти пояс WBC.

Утім, Раян не вклався у вагову категорію перед боєм, тож не претендував на титул - Гейні натомість міг його втратити у разі поразки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи боїться менеджер Усика чергового зриву бою з Ф'юрі - відповідь промоутера

Як минув бій

Після активного старту поєдинку з боку Гарсії Гейні зумів нав'язати супернику більш повільний темп. У першій половині бою Девін контролював ситуацію, діючи у прагматичному стилі.

Гарсія переламав хід поєдинку у сьомому раунді. Американець виконав серію влучних ударів та відправив суперника у нокдаун - Гейні опинився на настилі вперше у своїй кар'єрі.

У наступних раундах Гейні зумів вирівняти ситуацію, однак вирішальні хвилини пройшли за переваги Гарсії. У 10-му s 11-му раундах Девін ще двічі побував у нокдаунах.

У підсумку Гейні встояв усі 12 раундів, але бій виграв Гарсія. Раян переміг рішенням більшості суддів - 112:112, 114:110 та 115:109.

Таким чином, Гейні зазнав першої поразки у кар'єрі та, за правилами боксу, втратив титул WBC, який став вакантним.

Президент WBC Маурісіо Сулейман заявив, що американець насправді зберіг пояс, оскільки Гарсія не вклався у вагу перед поєдинком.

Що сказали боксери після поєдинку

"Ви всі справді думали, що я божевільний? Коли я влучаю лівим хуком, це нокаут або нокдаун. Ви, хлопці, ненавидите мене, тому що я красивий і так далі. Але це неправильно, я все життя займався боксом", - сказав Гарсія після перемоги.

Гейні заявив, що незадоволений своїм виступом, однак сподівається взяти реванш у Гарсії.

"Я розчарований своїм виступом, але показав, що я справжній чемпіон і можу продовжувати битися після нокдауну і травм. Він застав мене зненацька. Ми готувалися до його лівого хуку, але я заснув, і він спіймав мене", - сказав боксер.

"Хотів би провести реванш. Я дав йому шанс, і це правильно, що він дасть мені шанс у відповідь. Він не зробив вагу, так що я все ще чемпіон", - заявив Гейні.

Торік у травні в Лас-Вегасі відбувся бій між Василем Ломаченком і Девіном Гейні за чемпіонські титули за версіями WBC, WBO, WBA та IBF у легкій вазі. Бій тривав 12 раундів. Переможця визначили рішенням суддів, переміг Гейні.

Зараз ви читаєте новину «Гарсія позбавив Гейні титулу WBC. Відео нокдауну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі