четвер, 16 липня 2009 16:43

Луческу переніс інфаркт "на ногах"

Луческу переніс інфаркт "на ногах"

Головний тренер ФК "Шахтар" Мірча Луческу в даний час проходить курс лікування в клініці м. Донецька після перенесеного в Швейцарії інфаркту. Про це сьогодні розповів журналістам генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

Як передає кореспондент Уніан, за його словами, те, що Луческу в Швейцарії переніс інфаркт "на ногах", стало відомо тільки в Донецьку. Відчувши нездужання в останні дні збору, Луческу проконсультувався з лікарями. Вони попросили тренера обмежити участь в тренуваннях. Проте Луческу відмовився, не пропустив жодного тренування і навіть підписав лікарям папір, що не має до них претензій.

"Доктор запропонував йому підписати папір, що претензій до нього Луческу не має. Він підписав папір із словами: "Я повертаюся на тренування", - розповів Палкін.

Він відзначив, що в клубі розцінюють такий вчинок як прояв "мужності, що межує з самопожертвуванням, - для команди, для клубу, для уболівальників".

"Це говорить про те, що душею і тілом Луческу завжди переживав за клуб, команду, ситуацію. Величезне йому спасибі за це", - сказав гендиректор ФК "Шахтар".

Він доповнив, що клуб пропонував Луческу обстежитися в Швейцарії, але тренер відмовився і "вважав за краще пройти курс лікування в Донецьку".

С.Палкин акцентував, що повернувшись в Донецьк, "ми відразу попросили його пройти обстеження, запросили найкращих лікарів України на чолі з Тетяною Бахтеєвою" (голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров"я - Уніан), які рекомендували Луческу пройти курс лікування протягом двох тижнів.

"Лікарі попросили не чіпати його два тижні. Ми до цього ставимося серйозно, тому на матч відкриття чемпіонату 18 липня в Донецьку з "Кривбасом" Луческу не приїде", - повідомив С.Палкин.

Він також відзначив, що "хотілося б подякувати лікарям за те, що вони зробили все можливе і дали нам гарантії, що за два тижні Містер стане на ноги".

С.Палкин завірив, що зараз Луческу відчуває себе нормально - "я розмовляв з ними позавчора, і вчора".

"Я коли вчора був у нього в лікарні, він мене запевнив, що готовий йти тренувати команду, дивувався, чому лікарі його затримують. Його бажання зрозуміле: початок сезону, серйозні завдання поставлені перед командою, він переживає за свою справу", - підсумував гендиректор "Шахтаря".

Уніан

Зараз ви читаєте новину «Луческу переніс інфаркт "на ногах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі