неділя, 05 травня 2024 02:49

Три казки, які не варто читати дітям - порада Карпачова

Три казки, які не варто читати дітям - порада Карпачова
Казка "Попелюшка" - одна з казок, яку не варто читати дітям Фото: instagram

Є три "шкідливі" казки, які не варто читати дітям.

Про них розповів психолог Дмитро Карпачов в Instagram.

"Казки - це дуже специфічна річ, яка негативно впливає на розвиток дитини. Виділю топ-3 казки", - каже Дмитро Карпачов.

Карлсон

Карлсон - дає абсолютне викривлене уявлення про дружбу. Малюк весь час підкорюється бажанням Карлсона і жертвує власним комфортом заради "друга" замість того, аби вибудовувати особисті кордони.

Попелюшка

Поведінку жертви визначає як єдиний успішний сценарій для жінки і успішне заміжжя як порятунок від усіх бід. А ще - демонізує мачух як таких. Мені завжди бракувало активної позиції від Попелюшки та розуміння, що ж пішло не так у стосунках мачухи та падчірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Енеїда", "Бабай", "Жив собі чорний кіт": добірка українських мультфільмів, які варто дивитись разом з дітьми

Червоний Капелюшок

Тут питання до всіх. І до матері, що відправляє дитину саму до темного лісу. Чому не піти разом. І дитину убезпечити, і час класно провести. І до самої дівчинки, що без роздумів заговорює до незнайомця у ліс. Вочевидь, розмов про безпеку у цій родині не проводилось. І найбільше - до сцен насилля. Згадайте лишень, що сталося з Вовком.

Є незліченна кількість помилок, які роблять батьки у вихованні дітей.

При цьому вони навіть не усвідомлюють, яку шкоду несуть своєму чаду. Їм здається, що вони все роблять правильно, але все ж варто прислухатись до кількох порад.

Діти часто копіюють поведінку батьків. Це також стосується розваг. Тому велику роль у їхньому вихованні відіграють ігри та спільні розваги, а також навчання та серйозні розмови.

Зараз ви читаєте новину «Три казки, які не варто читати дітям - порада Карпачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі